Netteki Blog

Bebek Düşürmek İçin Adet Söktürücü Bitkiler

28.02.2023
2.590
Bebek Düşürmek İçin Adet Söktürücü Bitkiler

Bebek düşürmek için adet söktürücü bitkiler, Bazen istenmeyen gebeliklerde anne adayları birtakım yöntemler ile bebekleri düşürmeye çalışmaktadırlar. Ancak bazı yöntemler anne adayları için hayati tehlike taşımaktadırlar. Bu durumda hangi yöntemin uygulanacağı hangisini ise uygulanmaması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. En çok Tercih edilen ve garanti olan gebelik sonlandırma kürtaj ile olmaktadır.

Kesin bebek düşürme yöntemleri arasında yer alan bir yöntem bitkisel ürünlerin kullanılmasıdır. Ancak bu bitkilerin yan etkileri olabileceği için bazı durumlarda annenin sağlığını bozabilmektedir.

Bebek Düşürmek İçin Adet Söktürücü Bitkiler

Bebek düşürmek için adet söktürücü bitkiler içerisinde en çok tercih edilenler şunlardır;

  • Civanperçemi, adet söktürücü bitkiler içerisinde en çok tercih edilendir. Böylece adres sırasında ağrıyı ortadan kaldırabileceği gibi aynı zamanda bebek düşürmek için de kullanılabilmektedir.
  • Tarçın, oldukça etkili ve sağlık alanında kişiye birçok faydası bulunan bitkidir ancak gereğinden fazla kullanılması veya çiğ olarak tüketilmesi düşük yapmayı sağlamaktadır.
  • C vitamini östrojen hormonunun çalışmasına yardımcı olduğu için özellikle gebeliğin ilk 3 ayında fazla miktarda tüketilmesi düşük yapmaya neden olmaktadır.
  • Nar,
  • Maydanoz,
  • Yeşil papaya,
  • Peynir,

Gibi ürünler de gereğinden fazla tüketildiğinde düşük yapmaya neden olabilmektedir. Bu nedenle düşük yapmak istemeyen anne adayları hamileliklerin ilk birkaç ayında bu besinleri tüketirken dikkatli olmalı ve az miktarda tüketmelidirler.

Bebek Düşürmek İçin Adet Söktürücü Bitkiler

Kesin Bebek Düşürme Yöntemleri Nelerdir?

İstenmeyen gebelikler sonucunda birçok kadın kesin bebek düşürme yöntemleri nelerdir sorusuna cevap aramaktadırlar. Özellikle hamileliğin yirminci haftasına kadar gerçekleşen bebek ölümleri düşük olarak adlandırılmaktadır. Özellikle bitkisel ve kürtaj yöntemi kesin bebek düşürme yöntemleri arasında ilk sırada yer almaktadır.

Kürtaj Nedir?

Kürtaj kesin bebek düşürme yöntemleri arasında en etkili ve en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Tıbbi kürtaj da ilaç kullanımı yapılarak bebeğin düşmesi sağlanmaktadır. Ancak bu işlem işe yaramadığı takdirde cerrahi olarak bir müdahale gerçekleşmektedir.

Tıbbi kürtaj yönteminde rahimde gelişimini sürdüren döllenmiş yumurtanın ilaçlar ile gelişimi durulmaktadır. Daha sonra ilaç kullanımının üzerinden 2 ila 3 günlük bir süreç geçmesi dahilinde rahimde kasılmalar meydana gelecek ve düşük başlamış olacaktır.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.