Netteki Blog

Bebeğimin gözü sürekli yaşarıyor? Neden olabilir? Ne yapmak gerekir

28.02.2023
283
Bebeğimin gözü sürekli yaşarıyor? Neden olabilir? Ne yapmak gerekir

Birçok bebeğin gözü sürekli olarak yaşarıyor ve anneler bu durumda çok tedirgin oluyorlar. Bebeğimin gözü sürekli olarak yaşarıyor ne yapmalıyım diyorsanız ilk olarak size bildiklerimizi anlatacağız sonra en iyi yöntem doktorunuza başvurmanızdır. Eğer vermiş olduğumuz bilgiler olmaz ise kesinlikle doktora gidiniz.

İnternette birçok yöntem var bu yöntemler anne sütü damlatın , gözüne sürekli masaj yapın gibi cevaplar bulunmaktadır. Fakat anneler şunu söylemek istiyorum sizlere bu tarz yöntemlerden kesinlikle uzak durun. Çünkü Allah korusun bebeğinizin gözüne çok ciddi zararlar verebilirsiniz. Bu problem arkadaşlar çok önemlidir hiçbir zaman ihmale gelmez. Çünkü gözde sürekli olarak enfeksiyon oluşur ve gözyaşı tıkanıklığı olduğu için 3 ayda bir müdahale ile tedavi edilir. Eğer geç kalınırsa tek çözüm ameliyat olabilir.

Bebeğinizin gözü sürekli olarak çapaklanıyor veya sulanıyor ise kesinlikle bebeğinizin gözünü koruyun ve temizleyin. Bu durum son derece önemlidir. Günümüzde her 100 bebekten 20’sinde gözyaşı kanalı tıkanıklığı oluyor. Bu tıkanıklık doğum sonrasında bebek ilk ağladığında açılırken , bazı bebeklerde ise kapalı kalabiliyor.

Bunun için anneler eğer bebeğinizde böyle bir sorun varsa kesinlikle hiç vakit kaybetmeden en kısa zaman da göz hekimine başvurmalısınız. Çünkü dediğimiz gibi geç kalınırsa çok ciddi sorunlar meydana çıkabilir.

bebeklerde-goz-kasintisi-neden-olur

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.