Netteki Blog

Basura ne iyi gelir diyenlere doğal bitkisel tedavi çözümleri

28.02.2023
342
Basura ne iyi gelir diyenlere doğal bitkisel tedavi çözümleri

Basur herkesin hayatında en az bir kez karşılaşabileceği problemler arasında yer almaktadır. Basur için ilk çözüm yolu doktora gitmektir. Fakat basur probleminiz ileri seviye de değil ya da doktora gidecek vaktiniz yok ise bazı krem ve bitki tohumları ile basuru iyileştirebilirsiniz.

Bilindiği üzere basur da en büyük problem kabızlık olmalıdır. Bu yüzden basur tedavisi ile beraber kabızlık ta tedavi edilmelidir.

Basur probleminde kullanılan en etkili tohum ise karnıyarık otu tohumudur. Bu tohum aynı zamanda dışkıyı da yumuşatır ve kabızlık ile de savaşır. Bunun yanı sıra basur acısını da dindirir.

Basur problemine iyi gelen bir diğer tohum ise Tavşan memesi bitkisinin tohumudur.

Bu tohum çok uzun süredir dolaşım sisteminde ki problemler için de kullanılmaktadır. Basur acısını ve kanamasını dindirdiği ve Basuru küçülttüğü bilinmektedir.

Basur problemi için kullanabileceğiniz tohumlardan bir diğeri de güvercin ağacı tohumudur.

Basurun yol açtığı kanamaları dindirir iken aynı zamanda dışkının da kolay çıkmasını ve acısını dindirmesini sağlar. Böylece zorlanmalardan kaynaklanan basur acıları ve kanamaları ortadan kalkar.

Piyasada bulunan basur kremlerinin içerisinde de bu bitkilerden yardım alınmaktadır. Kremler biraz daha hızlı etki etmesi ile bilinirler ve ileri seviye basurlarda krem tedavisi uygulanır. En bilindik etkili kremler ise şu şekildedir;

Basur problemlerinde ilk önerilen krem anestol olmaktadır. Çünkü basur beraberinde çatlaklar ve büyük acılar getirir. Anestol krem bu acıları ortadan kaldırır. Tedavinin yanı sıra ağrı kesici etkisi de mevcut olmaktadır.

Pruzon krem ise yan etkisi olmayan doğal içerikli bir krem olması ile de bilinmekte. Basurun yanı sıra kaşıntı gibi problemler içinde rahatlık ile kullanılabilir. İçerisinde ise çay ağacı özleri ve kalamin bulundurmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.