Netteki Blog

Barmenlik yapmak para kazandırır mı ? Ne kadar kazanırım ?

Barmenlik yapmak para kazandırır mı ? Ne kadar kazanırım ?

Barmenlik Yapmak Para Kazandırır Mı?

Barmenlik yapmak pek çok açıdan bakıldığında, kazançlı bir iştir. Bir bar veya gece kulübünde sattığınız içkiler ve verdiğiniz hizmet karşılığında maaş ve bahşiş kazanırsınız. Bir barmenin kazancını, çalıştığı bar veya kulüp çok fazla etkiler. Küçük çaplı ve gecede ortalama 2-3 bin TL satış yapabilen bölgelerde barmenler çok kazanmazlar, ancak tek bir gecede 10-15 bin lira ciro yapan yerler, barmenlerin en çok para kazanabilecekleri işlerden biridir. Peki barmenlik yapmak ne kadar kazandırır? Barmen olmak iyi bir gelir elde ettirebilir mi? Barmenlik hakkında daha fazla detay alabilir miyim gibi sorularınız varsa yazıyı okumaya devam ediniz.

 

Barmen Maaşları

Barmenlerin esas geliri bahşiş üzerine kurulmuştur bunu bilen patronlar pek çok barmene asgari ücret veya biraz üzerinde maaş ödemektedir, barmenler maaşı kadar hatta çok daha fazla bir parayı sadece bahşişlerden kazanmaktadırlar. Ortalama bir barmen 2,500 lira civarında bir maaş işe çalışır. Düşük lokasyonlu bir barda ortalama 1,000 lira civarında bir bahşiş gelirleri vardır. Orta lokasyonlu bir bölgede ise ortalama 2000 lira civarında bir bahşiş gelirleri olur. Lokasyon büyüdükçe bahşiş gelirleri aylık 6-7 bin liraya kadar çıkabilir. Tecrübeli bir barmen iyi para kazanır çünkü iyi bir mekânda çalışır.

 

Barmen Ne İş Yapar?

Barmenlik yapmak pek çok işi bir arada yapmayı gerektirebilir. İçki servis etmenin dışında müşteriyle muhatap olma, ödeme alma kasa sayma gibi işlerle de uğraşabilirler. Sarhoş müşterilerle barmenler muhatap olmak zorunda kalır, bu açıdan bakıldığında kolay bir meslek değildir ve aldıkları para genelde normal seyretmektedir.

 

Barmen Ne Kadar Kazanır?

Daha önce barmenlik geçmişi olan birisi, barmenlerin aylık olarak ne kadar gelir elde edebileceklerini bilirler. Düşük lokasyonda işe başlamış olan bir barmen aylık olarak ortalama 3000 lira ile 3500 lira arasında bir gelir elde etmeyi bekler. Günlük içki satış değeri ortalama 5 bin lira olan bir mekânda çalışan barmenler ise 5000 lira ile 6000 lira arasında bir gelir bekleyebilirler. Çok daha üst mekanlarda çalışan barmenler ise 9000 lira ile 15000 lira arasında bir gelir bekleyebilirler, bu kadar kazanabilmek için çok tecrübeli (10-15 yıl) bir barmen olmak gerekir. Barmenlik yapmak, bu şartlar altında iyi gelir elde edebileceğiniz işlerden biridir.

 

Barmenlerin İş Hayatı Nasıldır?

Barmenlik uzaktan bakıldığında özellikle gençler arasında havalı bir iş ve sosyal bir iş olarak görülse de çoğu barmen asosyal olarak hayatını yaşamak zorunda kalır. Pek çok barmen 23-00 gibi işe başlar ve bu mesai genelde 04’e kadar devam eder. Sabah 5’te uyuyan barmenler ise, öğlen 14 gibi kalkabildikleri için sosyal hayata yeteri kadar vakit ayıramayabilirler, üstelik bir barmen 23-04 arası çalışıyorsa şanslıdır çünkü gece kulübünde çalışıyordur. Barlarda çalışan barmenler ise akşama doğru iş başı yapıp gece geç saatleri kadar çalışmak zorunda kalabilirler.

 

Barmen Nasıl Olunur?

Bu işin eğitiminin verildiği bazı kurslar var önce bunlara gitmeniz gerekiyor, yani bir bara girip barmen arıyor musunuz acaba diye sormanız pek mümkün değildir. Kursları bitiren barmenler kısa süreliğine bazı barlarda denenmek üzere işe alınırlar ve bu aşamada işi iyice öğrenebilirseniz kalıcı olarak işe başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.