Netteki Blog

Araç Takip Sistemi nerelerde kullanılır?

28.02.2023
281
Araç Takip Sistemi nerelerde kullanılır?
Araç takip sistemi

Araç takip sistemi

Araç Takip Sistemleri bir süredir ortalıkta, ancak son birkaç yıldır yükselişte ve ticari sektörde standart bir özellik haline geliyor. Bu sistemler, bir filodaki her aracın yerini takip etmek için çoğunlukla küresel uydu ağlarını (tipik olarak GPS, ancak bazen Rus GLONASS sistemini) kullanır. Takip cihazları tarafından toplanan veriler daha sonra yazılım tarafından, her bir aracın konumunun harita üzerinde gösterilmesinden, yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmak amacıyla, teslimatların yeniden atanmasına kadar çeşitli amaçlarla işlenir. Maliyetleri düşürmenin yanı sıra daha iyi müşteri hizmeti sunmak için de kullanılır.

Ticari Filolar

Araç takip sistemlerinin en yaygın kullanımı ticari filo yönetimindedir. Bu sistemler başlangıçta nakliye şirketleri tarafından rakiplerine göre rekabet avantajı elde etmek için kullanıldı, ancak artık şirket içi ticari filolarda yaygın. Sistemler, yalnızca aracın mevcut konumuna değil, trafik koşullarına ilişkin üçüncü taraf verilerine ve ayrıca sürücü molası gereksinimleri gibi faktörlere dayalı olarak araç rotalarını otomatik olarak ayarlayarak yakıt verimliliğini ve rota tamamlama sürelerini artırabilir.

Toplu taşıma

Belediyeler tarafından işletilen otobüsler, yolcularına tahmini varış sürelerini sağlamak için genellikle araç takip sistemi kullanır. Bu bilgiler genellikle akıllı telefon uygulamaları ve otobüs duraklarındaki ve taşıt içindeki LED ekranlar aracılığıyla edinilebilir. Bu sistemler ayrıca, filo kontrolörlerinin sürücülere yoğun trafik, kazalar veya yol kapanışları gibi durumların servisi etkilediğinde rotaları değiştirmeleri için talimat vermelerine de izin verebilir. Sürücüler ayrıca, kabindeki ekranlar aracılığıyla otomatik olarak programlamaya ne kadar yakın oldukları konusunda bilgilendirilebilir ve bu da gerektiğinde hizmetlerini hızlandırmalarına veya yavaşlatmalarına olanak tanır.

Satış ekibi

Şirket satış ekibi çalışanları ve acenteleri de araç takip sistemlerinin kullanımından yararlanabilir. Bunlar, bilinmeyen bölgelerdeki konumların bulunmasına yardımcı olmak için uydu navigasyon sistemleriyle birlikte kullanılabilir. Ayrıca, tamamlanan ziyaretlere göre programlarını ve rotasyonlarını, yakıt verimliliği sağlayacak ve varış noktaları arasındaki sürüş süresini azaltacak şekilde otomatik olarak ayarlamak için de kullanılabilirler.

Hırsızlığı Önleme

Araç takip sistemi, araç hırsızlığının önlenmesinde hem filolar hem de bireysel özel müşteriler tarafından kullanılmaktadır. Çalındığı bildirilen paletli araçlar, cihaz çıkarılmadığı sürece mevcut konumlarına kadar takip edilebilir. Cihazın çıkarılması durumunda bile, aracın nerede olduğuna dair kaldırılmadan önce alınan bilgiler, rota üzerindeki MOBESE görüntüleri ile birleştirildiğinde hırsızları izlemek için kullanılabilir.

Bir hırsızlık durumunda kullanıcı web ya da mobil uygulama üzerinden motor blokaj sistemini aktive ederek ile aracı hırsızlar için çalışmaz hale getirebilir.

Araç Takip Sistemlerinin Avantajları

araç takip sistemi nerelerde kullanılır

araç takip sistemi nerelerde kullanılır

  • Gerçek zamanlı bilgiler, filo yöneticilerinin rotadan sapan araçları düzeltmesine, zamandan ve yakıttan tasarruf etmesine olanak tanır
  • Bu sistemlerdeki yazılım, sürücü çalışma saatlerini, yakıt verimliliğini ve mevcut konumu dikkate alarak, maliyet etkinliklerine dayalı olarak görevleri araçlara otomatik olarak yeniden atayacak şekilde yapılandırılabilir.
  • Sistem, müşterileri beklenen teslimat süresi konusunda otomatik olarak bilgilendirerek başarısız teslimatların sayısını azaltabilir
  • Uyumsuzluk nedeniyle para cezalarını veya cezaları önlemek için çalışma süresi yönergesi ve sürüş saatlerine uygunluk gerçek zamanlı olarak izlenebilir.
  • Aktif Araç Takip Sistemleri, sürücülerin cep telefonlarından veya diğer cihazlardan alınan teslimat takibi ve satış noktası bilgileri gibi diğer canlı sistemlerle daha kolay entegre edilir.
  • Her günün sonunda cihazlardan veri toplamaya gerek kalmaz.

Bu yazımızda sizlere araç takip sistemlerinin nerede ve ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgi vermek istedik. Umarız bu bilgiler sizlere faydalı olur. Araç takip sistemleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için bu yazının kaynağı olan www.turuncuaractakip.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Profesyonel kadrosuyla sizlere her konuda yardımcı olacaklardır. Ayrıca uygun fiyat politikası sayesinde bütçenize uygun ürün seçme olasılığınız olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.