Netteki Blog

Antoryum Çiçeği Bakımı , Kırmızı Antoryum Çiçeği Bakımı

28.02.2023
697
Antoryum Çiçeği Bakımı , Kırmızı Antoryum Çiçeği Bakımı

Antoryum Çiçeği Bakımı , Kırmızı Antoryum Çiçeği Bakımı

Antoryum çiçeği bakımı hakkında detaylı ve en doğru bilgileri sizlerle bu güzel yazımız da paylaşıyoruz. Güneş gören bir eviniz var ise bu çiçeği çok rahat biçimde yetiştire bilirsiniz. Elbette direkt güneş altında tutmak her bitkiye zarar verir. Pencerenizin önce camdan ve tülden süzülen güneş ışıkları gördüğü zaman çiçek açmaya başlar. Gün içerisinde 4 – 5 saat boyunca perdeden süzülen güneş ışıkları bu çiçek için yeterli olacaktır. Güneş ışınları sadece Kasım sonu – şubat sonu arası dönemde güneş her zaman direkt gelmelidir. Mevsimden dolayı güneş oldukça yakıcı değildir .

Antoryum çiçeği yukarıda bahsettiğimiz yeterli güneşi alırsa ve toprağının besleyiciliği iyi ise, bu şartlarda büyümesi hızlanır, çiçekleri büyük olur ve asla çiçeksiz kalmaz. Bu çiçeğin diğer bir adları ise ” Antoryum (anthurium) flamingo çiçeği  ” dir. Bu çiçeğin genellikle açtığında kalp şeklinde kırmızı çiçekleri mevcuttur. Pembe ,beyaz ve mor renkleri de görülmektedir. Sıcak ve gölge, aynı zamanda nemli ortamları sever. Çiçeklerini kesmeye kıyabilirseniz vazoda da uzun süre dayanır.

Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır ?

Çiçeğin saksısı çok büyük olmamalıdır. Genellikle satın aldığınız saksısı ideal boyutudur. Sene  boyunca çiçek açan, uzun ömürlü bir bitkidir. Yaprakları sanki özel olarak cilalanmış gibi parlak bir görünüme sahiptir. Bu yüzden yapraklarının nemli kalması gerekir. Yapraklarına su püskürtmek bitkiye iyi gelecektir. Bakımı düzenli yapıldığı zaman hızlı büyüyen ve çiçek veren çok güzel bir bitkidir.

Bitki bakımı konusunda dikkatinizi çekebilecek diğer yazılarımızı paylaşıyoruz. Başlıklara tıklayarak keyifle okuyabilirsiniz.

  1. Tesbih çiçeği (İnci tanesi) bakımı nasıl yapılır? Nasıl çoğaltılır?
  2. Menekşe Bakımı Nasıl Yapılmalıdır ?
  3. Orkide Bakımının Önemli Püf Noktaları
  4. Kardelen Çiçeği Nedir ?

Flamingo Çiçeği Nasıl Sulanır ?

Toprağı eliniz ile kontrol edin . Toprak kuru ise ; su dolu küçük bir kaba saksıyı oturtun. Beş on dakika beklettikten sonra saksıyı kaptan alabilirsiniz. Ve ya  suyu toprağına verin ve altındaki tabağa bırakmaya başladığında daha fazla vermeyin. Su dolan kabı boşaltın. Bu kapta su bırakırsanız bitkinin çürümesine sebep olabilirsiniz. Su çok soğuk ya da sıcak olmamalıdır.

Flamingo Çiçeği Nasıl Sulanır ?

Antoryum Çiçeği Anlamı

Antoryum çiçeği zenginliği ifade eder. Her çiçek gibi antoryum çiçeğinin de hikayesi vardır. Bu çiçek flamingo çiçeği, anthurium, kuyruk çiçeği ve laceleaf adlarıyla da bilinir. Antoryum çiçeği mutluluk, misafirperverlik ve bereket anlamına da gelir.

  • Kırmızı antoryum anlamı: Aşk ve zerafet, ateşli aşk
  • Beyaz antoryum anlamı: Sadelik
  • Pembe antoryum anlamı: Sevgi
  • Yeşil antoryum anlamı: Aşkın doğal hali

Flamingo Çiçeği Yapraktan Çoğalır mı ?

Flamingo ve ya  anthoryum çiçeği yapraktan çoğaltılabilir. Antoryumun çoğaltılması en uygun zaman mayıs ayıdır. Kökten yavru veren anthoryum çiçeğini 15 hazirandan yaz sonuna kadar ayırarak çoğaltabilir.

Bu işlemi şu şekilde yapabilirsiniz :

Yaz sıcakları başladığında antoryumunuzun gövdesi biraz uzadıysa dibe yakın yerden kesin ve ayrı bir saksıya dikin. Flamingo çiçeği çoğaltma işlemi için 15 haziran ve sonrası iyi bir zamandır. Kısa sürede köklenir ve yaklaşık 1 ay sonra büyümeye başlar. Kestiğiniz kök de filiz verir ve hızlı büyür.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.