Netteki Blog

Anlatımlı Atkı Bere Örneği ve kolay yapılışı

28.02.2023
267
Anlatımlı Atkı Bere Örneği ve kolay yapılışı

Çok güzel atkı bere örneklerini sizlerde anlatımlı yapılışları sayesinde kolayca zorlanmadan örebileceksiniz. Atkı ve bereler, kış aylarında elbiselerimizin tamamlayıcısıdır. Bu muhteşem ikili bir araya geldiği zaman şıklığınıza şıklık katarsınız. Bir çok çeşitli modellerinin yanı sıra aynı zamanda renk çeşitleri ile dikkat çekmektedirler. Paylaşacağımız atkı ve bere örneklerini boş zamanlarınızda büyük bir keyifle eminim öreceksiniz. Nette bir sürü model var ama anlatımı yok. Biz sade Türkçemizle sizin anlayacağınız dilden yapılışlarını sunacağız. Hazır atkı ve bere takımları artık çok pahalı olduğundan mütevellit ev hanımlarımız hem kendilerine hem eşlerine ve çocuklarına çok güzel uygun ve ucuz atkı bereler örebilmektedirler.

Bere modeli yapılışı:

6 ilmeği düz bir şekilde örelim ve ardından geriye dönerek altı ilmek ters örelim. Sonrasında bir daha geriye dönelim ardından altı ilmek düz örelim ve geriye dönerek altı ilmek ters örelim.

Bu bahsetmiş olduğumuz işlemler dokuz sıra olana kadar devam edilir. Yandaki 3 ilmek 1 sıra düz örülür ve bir yanındaki 6 ilmeğe başlanılır. Bu şekilde aynı işlemlere devam edilir. Beremizin 2. Sırası ters örülür. Son sarasında üç ilmek ve düz altı ilmek örelim. Geriye dönerek 6 ilmek ters örün.  Aynı işlemleri tekrar edin.

Atkı örneği yapılışı: Elli ilmekle başlamanız gerekir. Kırk santim lastik örün ve sonrasında düz örgüye geçin. Atkının uzunluğu ortalama seksen santim kadar olduğunda yeniden lastik örgü örelim ve ipini keserek bitirelim.

Renk seçimini sizlere bıraktık. Dilediğiniz renkte ipi seçerek, örgü atkı örneğini ve modelini örebilirsiniz. Sitemizde daha bir çok açıklamalı atkı bere örnekleri bulunmaktadır. Okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yapılışı kolay örgü atkı bere örneğinden bahsettik. Bir sonraki anlatımlı ve açıklamalı örgü örneklerinde görüşene dek kendinize iyi bakın.

atkı bere örneği ve yapılışı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.