Netteki Blog

Aloe Vera Jeli Nedir? Nasıl Kullanılır? Mucizevi Bitkinin Faydaları!

28.02.2023
515
Aloe Vera Jeli Nedir? Nasıl Kullanılır? Mucizevi Bitkinin Faydaları!

Aloe Vera Mucizecesi
Aloe vera bir Afrika bitkisidir. Bitkinin yaprakları kırıldığında içerisinden jel şeklinde bir sıvı çıkar. Bu jel sıvı insan sağlığına oldukça faydalıdır. Enzim, aminoassit, mineral ve vitaminlerle doludur.

Bir çok kozmetik ürünlerde de kullandığı bilinir. Krem, şampuan, losyon, jel gibi bir çok kozmetik üründe kullanılır. Aleo vera jeli, cildimiz ve saçlarımıza oldukça faydalıdır.

Kuru ciltlere nem sağlar, güneş yanıklarına karşı yumuşatıcı bir etkiye sahiptir. Sadece güzellik için değil vücut içinde oldukça iyi etkileri vardır. Karaciğer rahatsızlıklarına ve bağışıklık sistemine iyi gelir.

Aloe vera jelinin faydaları,

AIDS hastalığına, kanserden korunmaya, kalp damar hastalıklarına cilt ve saç sağlığını korumaya iyi gelir.

İltihaplı çıban ve ciltteki sivilcelerin azalmasına katkıda bulunur. Aloe vera maskesi kullanılabilir. Bu maske ise 1 tatlı kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı deniz yosununu bir kapta toplanıp iyice karıştırılır.

Bu karışım temiz cilde sürülür. 20 dakika bu maska yüzde bekletilir. Ilık suyla yıkanır. Haftada 3 kez uygulanır.

Aloe vera jeli ciltteki yara izlerini yok olmasını sağlıyor. Cilde nem sağlayarak kuru ciltleri nemlendiriyor.

Saç dökülmesine de oldukça etkilidir. Saç diplerini güçlendirir.

Aloe Vera Nasıl kullanılır?

Aleo vera jeli evde yapımı ise oldukça kolaydır. Aleo vera bitkisinden jeli çıkarmak oldukça kolaydır. Yapraklar ikiye bölündüğünde bu jel hemen ortaya çıkar.

Bitkinin birkaç yaprağı gövdeden ayrılır. Bir kaba dik şekilde koyulur. 1 saat bekletilir. Daha sonra yıkanır. Bir bıçakla dış tabaka soyulur ve jel ortaya çıkar.

Bu jel kabızlık ve basur sorununda da oldukça etkilidir.

Yaralar için ise aleo veranın yaşlı yaprakları kullanılır. Yaprak yaranın üzerine koyulur ya da jeli çıkartılarak yaralı bölgeye uygulanır.

Yapraktan çıkarılan jel dondurulmamalı ya da ısıtılmamalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.