Netteki Blog

Akne ( Sivilce) İçin Evde Yapılabiecek Doğal Yöntemler

28.02.2023
415
Akne ( Sivilce) İçin Evde Yapılabiecek Doğal Yöntemler

Özellikle ergenlik çağında görülen akneler, cilt tipine göre ilerleyen yaş evrelerinde de görülmeye devam edilebilir. Akneli ciltleri temiz tutmak ve fazla yağ oluşumunu engelleyerek, aknelerden kurtulmak mümkündür. Bunun için evde uygulayabileceğiniz çok sayıda yöntem var.

 Akne İçin Doğal Yöntemler

Akneli ciltler için uygulanacak buhar banyosu, ciltteki gözeneklerin açılmasına ve fazla yağın temizlenmesine yardımcı olur.

Buhar banyosunu yaparken, suyun içerisine kurutulmuş papatya koyabilir ve buhar banyosu bittikten sonra yüzünüzü bu papatyalı su ile yıkayabilirsiniz.

Akneli ciltlere sahip olanlar, her cilt temizleme ürününü kullanmamalıdır. Bu ciltlerde, kükürtlü sabun kullanılması önerilir. Kükürtlü sabun, ciltteki fazla yağ üreten tabakayı, dengeleyecek ve oluşan aknelerin de kurumasına yardım edecektir.

Ciltte oluşan akneler kesinlikle sıkılmamalıdır. Eğer bilinçsizce bu işlem yapılırsa, ciltte akne izleri oluşur.

Akneleri sıkmak yerine üstüne bir miktar elma sirkesi sürebilirsiniz. Bunu uyguladıktan kısa zaman sonra, aknenin kendiliğinden kuruduğuna şahit olacaksınız.

Aknelerin üzerine sarımsak sürmek de faydalıdır. Ancak sarımsak, hassas ciltleri tahriş edebilir.

Bu sebeple sarımsağı ezip, su ile karıştırdıktan sonra cilde uygulamalısınız. Veya sarımsağı bir miktar zeytinyağı ve hindistan cevizi sütü ile karıştırarak, aknelerin üzerine sürebilirsiniz.

Bu bahsedilen yöntemleri uygularken sabırlı olmanız gerekir. Çünkü akne, bir anda iyileşecek bir durum değildir. Bu yöntemleri en az bir aylık bir süreçte, haftada iki veya üç kez uygulamalısınız.

Akne İçin Etkili Bir Cilt Maskesi

Bu maskeyi yapmak için bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çay kaşığı çay ağacı yağı, bir çay kaşığı toz tarçın, bir çay kaşığı gül yağı kullanmalısınız.

Bu malzemelerin hepsini iyice karıştırdıktan sonra, cildinize sürün. Yaklaşık olarak bir yarım saat bekletip, sonra yıkayın. Bu uygulamayı haftada üç kez tekrarlayın.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.