Netteki Blog

Ağlayan bebek nasıl susturulur

28.02.2023
284
Ağlayan bebek nasıl susturulur

Ağlayan Bebeği Susturmak İçin Çözüm Önerileri

Yeni doğan bebeklerde görünen kronik sorunlardan biri şiddetli ağlamadır. Çoğu zaman anneler bu durumda neler yapabileceklerini bilemezler. İlk önce bebeğinizin niçin ağladığını tespit etmeniz gerekir. Genellikle yeni doğan bebeklerde bu şiddetli ağlamanın sebebi gaz sancılarıdır. Ama kulak ağrısı gibi farklı sebepleri de olabilir. Ağlayan bebek için çözüm olarak yapılması gerekenlere gelirsek:

  • Emzirme dönemi annelerin en zorlandığı dönemlerden biridir. Ne yiyip ne içeceklerini bilemezler ve sütlerinin biteceğinden endişe ederler. Bu endişeler bebeğinize de yansıyabilir ve huzursuz olmasına neden olabilir.
  • Emzirme dönemindeyken yediklerinize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle; lahana, soğan, mercimek gibi gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durmalısınız.
  • Bebeğim doymuyor diyerek sık sık emzirmeyin. Bu minik midesine zarar verebilir ve gaz sancılarına yol açabilir. Emzirme aralığınız 2 saat olsun.
  • Bebeğinizi dizinize koyarak arka üstü yatırın ve sırtını sıvazlayın. Bu gaz çıkarmasına yardımcı olacaktır.
  • Bebeğinize yalancı meme de dediğimiz emziği verin. Bu onları sakinleştirecektir. Eğer bebeğiniz emziği kabul etmiyorsa ince bir battaniye içine koyup bir kişiden yardım alarak beşikteymiş gibi sallayın.
  • Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi ses çıkaran aletleri çalıştırın. Ve o esnada bebeğinizi pışpışlayın.

Ve bebeğim çok ağlıyor diye üzülmeyin. Eğer doktora götürdüğünüzde sağlığında bir problem yoksa muhtemelen ilgi veya sıcaklığınızı hissetmek istiyordur. Ağlayan bebek için çözüm önerisi olarak tecrübeli kişilere de danışmak gerekir. Yanınızda bu konuda size yol gösterecek birileri mutlaka olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.