Netteki Blog

2017 Survivor Tarık Mengüç Kimdir?

28.02.2023
270
2017 Survivor Tarık Mengüç Kimdir?

Survivor ünlüler takımı tarık mengüç
Popüler müziğin en sevilen isimlerinden Tarık Mengüç şarkılara yazdığı ilginç sözler kadar giyimi ile dikkatleri hep çekmiş biriydi. Ünlü şarkıcı 17 Ocak 1969 yılından doğmuş, şu anda 47 yaşındadır. Ününü roman müziğine getirdiği farklı soluğa borçlu şarkıcı askerliğini İzmir’de yaptı.

Sokaklardan Sahnelere Tarık Mengüç

Roman müziğinin en çok sevilen temsilcilerinden Tarık Mengüç sahnelere adım atmada önce birçok işte çalışmıştır.

Mobilyacılıktan, sokak satıcılığına, düğün şarkıcılığına kadar bu yaptığı işlerin ona çok şey kattığını belirtir.

Tarık Mengüç Ünlüler Dünyasında

Roman asıllı şarkıcı sanat dünyasına birçok eser kazandırmış, sanatçılar onun şarkılarını seslendirmişti. Sibel Can’dan, Seda Sayan’a kadar birçok ünlü sanatçıya beste vermiştir.

Verdiği besteler dışında güçlü sesi sayesinde arabesk müziğin o dönem için en ünlü isimlerine vokallikte yapmıştır.

Bu dönemde çok fazla halk tarafından adı bilinemeyen müzisyen en büyük çıkışını 2004 senesinde çıkardığı, çıkış şarkısıyla aynı albümü Şakşuka ile yaptı.

Şarkının yayınlandığı sene her kesin dilinde olan bu şarkı kıpır kıpır melodisiyle aylarca her yerde çalındı. Yaptığı her çalışmada roman kültürünü çok iyi yansıtmıştır.

Kliplerinde ve sahnelerinden sürekli çalıştığı roman dansları yapan bir grupta yer alır. Tarık Mengüç’ün dans grubu çocukluk arkadaşları ve kardeşinden kuruludur.

Müzik dışında bazı dizilerde ve filmlerde konuk oyuncu olarak yer almıştır. Birçok albüm çıkaran şarkıcı son olarak 2011 ‘de bir albüm yayınladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.