Netteki Blog

Yüzdeki Lekeler İçin Doğal Bitkisel Çözüm Yolu

28.02.2023
264
Yüzdeki Lekeler İçin Doğal Bitkisel Çözüm Yolu

Zaman içerisinde cildin yaşlanması, sivilcelerin bıraktığı izler, çeşitli yaraların bıraktığı lekeler gibi nedenlerle cilt, bozuk bir görüntü sergileyebilir.

Bunun için hemen estetik ameliyat olmaya veya kimyasal ürünler kullanmaya lüzum yok. Çünkü evde uygulanacak doğal kürlerle, bu lekelerden kurtulmak çok kolay.

 Limon ve Elma Sirkesi İle Cilt Lekelerine Veda

Cilt lekeleri için elma sirkesi ve limonla yapılan yüzlerce kür var. Bunlar arasında en çok başvurulanı maydanoz suyu, limon ve sirke karışımıdır.

Hatta bu karışıma kırmızı üzüm suyu da ekleyerek, yumuşak bir tonik elde edebilirsiniz. Bu karışımı haftada iki veya üç kez yüzünüze uygulayın. Maske gibi bekletip, iyice kuruyunca yıkayın.

Bunun dışında, bu karışımı makyajınız silerken de kullanabilirsiniz. Ancak göz makyajı için asla tavsiye edilmez. Çünkü sirke ve limon gözleri yakacaktır.

Limon ve elma sirkesini, yoğurda karıştırarak da yüzünüze sürebilirsiniz. Yoğurdun içeriğindeki yararlı asitler, sirke ve limonun asidi ile birleştiğinde cilt lekelerini yok edici özellik kazanıyorlar.

Bunun dışında bir diş sarımsağı ezerek, elma sirkesiyle karıştırıp, yüzdeki lekelerin direk olarak üzerine sürebilirsiniz.

 Bitkisel Yağlar

Kilden elde edilen maskeler, cilde bir aydınlık kazandırarak, istenmeyen lekelerden kurtulmaya yardımcı oluyor.

Bu maskeyi hazırlamak için, aktardan alacağınız bir miktar kili, bir tatlı kaşığı badem yağı, bir çay kaşığı gül yağı ve bir çay kaşığı kayısı yağı ile karıştırarak, yüzünüze sürebilirsiniz.

Bu maskenin, kuruyana kadar yüzünüzde kalması gerekiyor. Daha sonra ılık su ile yıkayarak temizleyin. Yıkadıktan sonra da cildinize mavi anemon yağı sürebilirsiniz.

Mavi anemon çiçeğinden elde edilen yağ, cilt lekelerini gidermek için kullanılan bir diğer yararlı maddedir. Birkaç damla mavi anemon yağını, karbonat ve yoğurtla karıştırarak, farklı bir maske de elde edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.