Netteki Blog

Yüzdeki Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer

28.02.2023
381
Yüzdeki Kahverengi Lekeler Nasıl Geçer

Erkeklerde ve bayanlarda görülen ortak bir problem olan yüzde kahverengi lekelerin çıkmasının ana sebebi pigmentasyonun artmasıdır.

Bunun yanında insanların yaşları ilerledikçe yani yaşlandıkça yüzlerde bu kahverengi lekelerin oluşma riski de artar.

Aynı zamanda hamile olan kadınların gebelik dönemlerinde değişen hormonal durumları da bu lekelerin oluşmasına sebep olur.

Bunun yanında cilt alerji hastalıkları kişisel bakımdaki yetersizlik stres genetik sorunlar ve depresyon gibi sebeplerden dolayı da yüzünüzde kahverengi lekeler oluşabilir.

Ancak bu konuda asla tedirgin olmanıza gerek yoktur. Özellikle de evinizde dahi bulabileceğiniz çeşitli doğal besin kaynakları ile maskeler yaparak bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Kahverengi lekelerden kurtulmak aslında ilk başta tamamen gerçekleşmez. Bunun yerine lekelerin renk tonları daha da açık bir tona bürünür. Bazı doğal ürünler yardımı ile yüzünüzde çıkan kahverengi lekeleri azaltabilirsiniz.

Yüzünüzdeki kahverengi lekeleri çıkarmak için ilk olarak kullanmanız gereken doğal ürün E vitaminidir. E vitamini antioksidan bir özelliğe sahiptir.

Bundan dolayı da cildinize temas eden duman hava kirliliği gibi dış etkenlerden dolayı oluşan kahverengi lekeleri azaltıcı etkide bulunur.

Kahverengi lekeleriniz için Hint yağını da kullanabilirsiniz. Hint yağı yüzdeki lekelere iyi gelir ve cildinizin doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar.

Aloe vera uzun senelerdir cilt bakımı için tercih ediliyor. Cildinizde oluşabilecek olan kahverengi lekelere ve kızarıklıklara en iyi tedavi yöntemi olarak aloe vera tercih ediliyor.

Aynı zamanda limonun yapısında bulunan ağartıcı bileşenler de yüzünüzde size sıkıntı verecek olan kahverengi lekelerin rengini açacaktır. Bu sayede kahverengi lekelerin azalmış olduğu görülür.

Aynı zamanda doğal ürünler dışında kimyasal bir bileşen sonucunda üretilen beyazlatıcı krem de cildinizdeki kahverengi lekeleri kapatacaktır. Beyazlatıcı kozmetikler de sizin cildinizdeki bu lekeleri kapatacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.