Netteki Blog

Yüzdeki Kahverengi Lekeler İçin Evde Doğal Çözümler

28.02.2023
313
Yüzdeki Kahverengi Lekeler İçin Evde Doğal Çözümler

Ciltte oluşan kahverengi lekeler, sivilcelerin veya çeşitli yaraların izleri olabileceği gibi karaciğerden kaynaklanan bir sorunun da belirtisi olabilir. Bu sebeple önce bir doktora başvurmak, sorunun kaynağını belirlemeye yardımcı olacaktır.

 Evde Hazırlanacak Doğal Kürler

Kahverengi yüz lekelerinden kurtulmak için, evde hazırlayabileceğiniz tamamen doğal malzemelerden oluşan tonikler, etkili olacaktır.

Ancak hemen ifade edilmeli ki, bu lekeler birkaç günde iyileşmiyor. Bu sebeple tarifi verilecek olan kürleri, en az bir ay kadar uygulamalısınız.

Kahverengi lekeler için elma sirkesi oldukça etkili bir üründür. Bir adet turp, mümkünse yaban turpu, rendelenir ve iki çorba kaşığı kadar elma sirkesi ile karıştırılır.

Bu karışım yüze sürülerek, yarım saat kadar bekletildikten sonra yıkanır. Bu işlem haftada üç kez uygulanır. Bir aya yakın bir süre devam edildiğinde, cildinizdeki lekelerin yavaşça kaybolmaya başladığını göreceksiniz.

Sirkenin, kahverengi lekeler için uygulandığı başka bir tarif de bulunuyor. Buna göre, kırmızı bir soğanın suyunu, mikser yardımı ile sıkarak, iki çorba kaşığı sirkeyle karıştırmak gerekiyor.

Bu karışımı yüzünüze sürerek, 20 dakika bekletmelisiniz. Bu kür de haftada üç kez uygulanmalıdır.

Yaş Mayalı Cilt Maskeleri

İlk kez duyulduğunda şaşırtıcı gelse de yaş maya, içeriğindeki yoğun B vitamini miktarı ile mükemmel bir cilt besleyicidir ve ciltteki lekelerin rengini açarak yok etmesiyle de bilinmektedir.

Buna göre ihtiyacınız olan tek şey, bir paket yaş maya ve biraz ılık süt. Yaş mayayı, ılık sütün içerisinde erittikten sonra yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Bu karışımı yüzünüzde 30 dakika kadar bekletip, ılık suyla yıkadığınızda, ilk kullanımdan sonra bile yüzünüze aydınlık bir renk geldiğini fark edeceksiniz.

Bu maske, düzenli kullanım ile ciltteki kahverengi lekeleri tamamen yok etmekte; aynı zamanda kırışıklıklara da iyi gelmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.