Netteki Blog

Yoğurdun Sulanması Nasıl Engellenir

28.02.2023
328
Yoğurdun Sulanması Nasıl Engellenir

Sağlık deposu ve kalsiyum olan süt ve süt ürünlerinin tüketiminde her yaş birey için oldukça büyük önem taşıyor. Süt ürünlerinin temiz ayrıca sağlıklı koşullarda ambalajlanması ve sağlanması gereklidir. Marketlerde yer alan ürünler uygun şartlarda bekletilmesi gerekir ve ürünler alındıktan sonra buzdolabı gibi serin yerlerde saklanmasına özen gösterilmelidir.

Aldığınız ürünlerin mutlaka son tüketim tarihlerine dikkat edilmelidir. Eğer bu şartları uygularsanız süt ürünlerinde lezzet ve faydasını sorunsuz bir şekilde tüketebilirsiniz. Özellikle evde kendi yoğurdunuzu yapmayı huy edinin çünkü ev yoğurdunun faydaları saymak ile bitmez.

Yoğurdun Sulanmasını Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Yoğurdu küçük kaplara mayalamak gerekir bu durum sulanmamasına yardımcı olacaktır. Kapağı hiç açılmaması dolapta bekletilmesi, ayrıca kaşık değmediği sürece sulanma olmaz.

Kullanılan yoğurttan ihtiyaç duyulan kısım kadar alınması gerekir. Yoğurdu karıştırmak sulanmasına sebep olur. Yoğurdun sulanmaması için metal kaşık ya da plastik kaşık yerine tahta kaşık kullanılması tercih edilmelidir.

Mayalanan yoğurdun kapağına süzgeç konursa sıcak süt buhar yapıp su oluşmamış olur. Mayalanan yoğurt kumaşla sarıldıktan sonra kıvamı katılaşıncaya kadar örtünün içerisinde bırakmalısınız. Yoğurt mayalandıktan sonra çok fazla hareket ettirmeden yerinde kalmasına özen gösterilmelidir.

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır?

Katkı maddesi olmadan temiz emin olunan sütçü, market ya da mandıralardan alınan sütlerden yapılan ev yoğurdunun tadı hazır yoğurt ile kıyaslanması mümkün değildir.

Öncelikle evde yoğurt mayalamak için tencere veya cam kavanozlar tercih edilmelidir. Plastik kaplarda mayalanan yoğurt sağlıksız ve lezzetini koruyamaz.

Süt satın alındıktan sonra temiz kullanılmamış tülbent yardımı ile süzülür. Çelik tencerede yoğurt kaynatıldıktan sonra ocaktan alınan sütü soğumaya bırakılır. Daha sonra kavanozlara ya da çelik kaplara alınır. Küçük kaplara mayalanan yoğurt uzun süreli ve kıvamını korumuş olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.