Netteki Blog

Yoga Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar

28.02.2023
346
Yoga Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar

Yoga, pek çok rahatsızlık için kullanılabilecek bir terapi tekniğidir. Ancak diğer bütün fiziksel aktivitelerde olduğu gibi yogada da dikkat edilmesi gereken bazı riskler bulunmaktadır.

Fiziksek Kondisyon

Kişinin sağlığı yerindeyken yoga tekniklerini öğrenerek bunları çalışması önerilmektedir. Bir kez yoga teknikleri öğrenildikten sonra sağlığın korunabilmesi ve kontrolünün sağlanabilmesi devamlılık gösterecektir.

Sadece belli bazı hastalıklar karşısında yoga tekniklerinin uygulanması yerine bu teknikleri günlük yaşama da adapte etmek ve yararlanmak çok daha uygun olacaktır.

Bütün uygulamalar doğru şekilde öğrenilmeli ve vücuda zarar vermeyecek bir şekilde uygulanmalıdır. Yüzeysel bilgilerle ve bilinçsiz bir şekilde yapılan yoga çalışmaları sağlık üstünde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Bilinçsiz bir şekilde uygulanan yoga teknikleri omurilik, beyin ve kalbe zarar verebilmektedir.

Doğru Bilgilenme

Başlangıç seviyesindeki bir yoga öğrencisinin ağır çalışmalara yönlendirildiği ve herhangi bir temele dayanarak öğretilmeyen ortamlarda uzak durulmalıdır.

Yoga çalışmalarının kitaplardan öğrenilmesi yerine bir hocayla birlikte çalışılarak öğrenilmesi ve daha sonrasında literatürlerle desteklenmesi gerekmektedir.

Yaş ve Cinsiyet

Genelde cinsiyet ve yaş konusunda yoga tekniklerinin uygulaması sınırı bulunmaz. Ancak bu tekniklerin, her insana uygun olduğu anlamına gelmemektedir. Örneğin çok yaşlı ve çok genç bireylerin, ileri derece tekniklerden uzak durmaları gerekir.

Kadınların hamileliklerinin ilerleyen dönemlerinde veya adetlerinin ilk günlerinde mental ve hafif çalışmaları tercih etmeleri önerilmektedir.

Çocuklar yogaya altı yaşından sonra başlayabilirler. Fakat yogadaki nefes teknikleri on iki yaşından sonrasında uygulanmaya başlanmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.