Netteki Blog

Yavru köpek eğitimi en doğru nasıl verilir ve yapılır?

28.02.2023
277
Yavru köpek eğitimi en doğru nasıl verilir ve yapılır?

Yavru köpek eğitimin nasıl verilir ? Yeni doğmuş olan bir köpeğin eve alışma süresi çok önemlidir ve eğer bunu dikkate almaz iseniz o köpek eve alışmaz ve sizi de hiç dinlemez.

Bir köpeğe sahip çıkmadan önce köpek nasıl eğitilir hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Aileye katılacak olan bu köpek sizinle beraber yaşayacak bu yüzden sorumluluk alacağınıza da asla unutmayın.

Her köpeğin eğitimi aynı olmamayabilir fakat genel anlamda eğitim şekilleri her köpek için aynıdır. Köpekle ilgili bir problem yaşamamak için onu doğru eğitim.

– Yavru köpek eve geldiği zaman size ve diğer kişilere karşı çekingen olur her zaman tavır sergilemek ister. Köpek hem ev ortamına , hem de ev halkına alışması için iki veya üç gün geçmesi gerekiyor.

– Köpek eve alıştığı zaman tuvalet eğitimi çok önemlidir. Köpeğinizin tuvalet alanını mümkün olduğunda geniş tutmaya özen gösterin.

– Yavru köpeklerin kas yapıları daha gelişmediği için bazı durumlarda heyecanlanıp tuvaletini kaçırabilir. Böyle bir durum olunca köpeğe karşı sert tepkiler vermeyin. Şiddet uygulamadan onu uyararak tuvaletini tuvalet yerine yapması konusunda uyarabilirsiniz.

– Basit komutlar olan gel , otur , kalk ve yat komutlarını ona yavaş yavaş öğretin. Evin bazı yerlerine gitmemesi konusunda ona hayır diyerek uyarabilirsiniz. Sizler bu şekilde yaparsanız köpeğiniz sizi anlayacaktır her hayır dediğiniz zaman oraya gitmeyecektir.

yavru-kopek-egitimi-ne-zaman-baslamali

yavru köpek eğitimi ne zaman başlamalı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.