Netteki Blog

Yavru Kedi Yıkanır Mı?

28.02.2023
484
Yavru Kedi Yıkanır Mı?

   Yavru kediler oldukça tatlı ve tam bir tatlılık abidesi hayvanlardır. Onların çekingen, oyuncu ve sürekli uyuyan bebek halleri her kedi sever için en tatlı dönemleri olarak bilinir.

Yavru kediler bu dönemlerinde adı üstünde yavrudur ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. Anne sütünden mahrum kalmış yavru kedinizi biberonla beslemeniz, gerektiğinde anne özlemini giderebilmesi için t shirtlerinizi emmesine izin vermelisiniz.

Peki yavru kedilerle ilgili en çok merak edilen sorulardan biri olan yavru kediler yıkanır mı sorusunun cevabını merak ediyor musunuz?

Yavru kediler yıkanmaz. Yavru kedilerin 6 ayı geçene kadar yıkanması veteriner hekimler tarafından tavsiye edilendir.

6 ayı geçmemiş bir yavru kediyi yıkadıktan sonra iyi kurutmaz ve üşütürseniz hastalanmasına hatta ölmesine bile yol açabilirsiniz.

Henüz kendisini yalayarak kurutmayı öğrenememiş bir yavruyu siz ne kadar kurutursanız kurutun dilleri ile kendilerini kurutmayı öğrenemedikleri için ıslak kalıp hastalanabilirler.

6 aya kadar kuru şampuan yöntemiyle kedinizin temizliğini sağlayabilirsiniz. Kuru şampuanı kullanırken de tüm pudrayı kedinizin üstüne yedirmelisiniz.

6 ayı geçtikten sonra kedinizi pet shoplarda satılan kedi şampuanları ile yıkayabilirsiniz. Orta ılıklıkta bir su sıcaklığı ile kedinizin kafasını ıslatmadan yıkamanız mümkün.

Yavaş ve masaj gibi hareketlerle kedinizi rahatlatabilirsiniz. Yıkadıktan sonra tamamen durulamayı sakın unutmayın.

Yıkama işlemi bittikten sonra hemen birkaç havlu değiştirerek kedinizi kurutun ve eğer kediniz müsaade ederse saç kurutma makinesiyle biraz kurutun.

Zaten sizin kurutma işleminiz bitince kediniz kendini yalayarak kurutacak ve tamamen tertemiz ve kuru olacaktır.

Ancak kedinizi düzgün durulamazsanız kediniz şampuan tadından rahatsız olabilir, düzgün bir ürün almamışsanız zehirlenmeye kadar birçok sorunla uğraşabilirsiniz.

Bu yüzden kedinizi yıkama işi için ilk seferde tek başınıza olmamanızı tavsiye ediyoruz. İki kişi birlikte kedinizi daha rahat yıkayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.