Netteki Blog

Yasemin Szawlowski Kimdir? Vatanım Sensin Dizisi Eleni

28.02.2023
653
Yasemin Szawlowski Kimdir? Vatanım Sensin Dizisi Eleni

29 Eylül 1992 tarihinde doğan genç oyuncu Yasemin Szawlowski Londra’da doğmuştur. Londra’da doğmasına rağmen henüz 3 yaşında İstanbul’a dönmüştür. Türkçeyi daha iyi öğrenebilmesi için çabalayan ailesi onu edebiyat öğretmeni olan anneannesinin yanına yerleştirme kararı aldı.

Küçük yaşlardan beri bale tutkusu vardı ve Atatürk Kültür Merkezi Çocuk Balesi bölümünde dansçı olarak başladı. 13 sene boyunca farklı baleler, opera ve çocuk piyeslerinde yer aldı.

Dansçı hayatına son vermeyerek üniversite tercihini de bu yönde kullandı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünden mezun oldu.

Dansçılığın yanı sıra televizyon ve sinema hayatına da oldukça ilgiliydi.

Televizyon ve sinema ile tanışmaları     

Bale bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin bu kez de Tiyatro bölümünde eğitim almaya başlayarak bu sene mezun olmuştur.

Mezun olur olmaz tanınmış kanallarda ve güzel projelerde yer almaya başlamıştır. İstanbul’u çocukluğunun burada geçmesi sebebiyle çok sevdiğini açıklayan genç oyuncu hem güzelliği hem de başarılı oyunculu ile yıllarca emek verdiği oyunculuk eğitimlerinin hakkını verdiği gözlemleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.