Netteki Blog

Yanlış duymadınız sağlık bakanlığına 9 bin personel alımı yapılacak

28.02.2023
213
Yanlış duymadınız sağlık bakanlığına 9 bin personel alımı yapılacak

Sağlık bakanlığı farklı görevlerde ve pozisyonlarda 4 bin sözleşmeli uzman diş tabibi,  personel ve uzman tabip alımı yapacak ve bunun haricinde eczacı kadrolarında çalıştırmak için 3 bin 717 personel alımı yapacağını duyurdu.

Sağlık bakanlığından yapılan bu açıklama bir çok vatandaşı mutlu ettik. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada  bakanlığa bağlı olan kuruluşların ihtiyaç duyduğu personelin bir an önce alınacağı belirtildi.  Tam olarak 4 bin 984 sözleşmeli personel alınacak. Peki ihtiyaç duyulan personel listesi nedir?

  • Tabip
  • Personel
  • Uzman Tabip
  • Diş tabibi
  • Uzman diş tabibi
  • Eczacı kadroları için personel

2016 yılı bitmeden kura yolu ile yukarıda saydığımız personel sözleşmeli olarak işe alınacaktır. Toplamda 12 bin sağlık personelinin alımı gerçekleştiği söylenmektedir.

Ekim ayında KPSS ile bir çok kadrolara ve unvanlara 3 bine yakın kişi yerleştirildi.  4/B olmak üzere toplamda on iki bine yakın sağlık personel alımı yapıldı.

OTUZ ÜÇ BİN PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLANACAK

KPSS aracılığıyla ÖSYM tarafından 3 kasım 2016 tarihine kadar adayların tercihleri alınacak ve farklı pozisyonlarda beş bine yakın 4/B sözleşmeli personel alımı gerçekleşecek. Bir yandan ise yıl sonuna kadar yazımızın başında belirttiğimiz gibi eczası, dişçi, uzman diş tabipleri alınacaktır.

personel-alimi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.