Netteki Blog

Volkanik Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

28.02.2023
297
Volkanik Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildine bakım yapmayı seven bayanlar bu konuda bir çok yüz maskesi kullanıyor. Uzmanlar tarafından farklı farklı önerilmekte olan bu cilt maskeleri cildine önem veren bayanlar için kesinlikle tercih edilmelidir.

Ancak bayanlar arsında sıkça tercih edilen ve uzmanların da önerdiği volkanik kil maskesi bu alanda en popüler cilt maskesidir. Yüzünüzde bulunan çeşitli cilt lekelerine sivilcelere siyah noktalara ve aknelere son derece iyi geliyor.

Cildi beslenme özelliği sayesinde yüzünüze uygulayacağınız kil maskesi yüzünüzde bulunan her türlü kiri kirli havayı ve nemi toksin şeklinde atacak ve ardından cildinizi besleyerek onu eskisi gibi daha parlak bir görüntüye kavuşturacak.

Cilt bakımında özen gösteren herkesin yakında tanıdığı bu kil maskesinin bir çok faydalı özelliği vardır. Bu volkanik kil maskesi bünyesinde tam 36 adet vitamin ve mineral barındırıyor.

Bundan dolayı maskenin iç yapısındaki bu vitamin ve mineraller sizin cildinizi temizleyecektir. Cilt temizliği bakımından son derece popüler olan bu uygulama uzmanlar tarafından da cildi çabuk yağlanan ve kirlenen bayanlara öneriliyor.

Volkanik kil maskesi aynı zamanda cilde nasıl bir olumlu etkisi varsa saçlarınıza da o derece olumlu bir etki yaratır. Uygulamış olduğunuz cildinizi canlandırır ve yeni çıkmakta olan saçlarınızı da besler. Bu sayede sizin daha doğal bir görünüm kazanmanızı sağlar.

Peki bu oldukça faydalı volkanik kil maskesi nasıl yapılıyor? İlk olarak bir aktara giderek volkanik kil alıyorsunuz.

Ardından da sıcak bir su içine koyduğunuz bu volkanik kilin tamamen su içinde erimesini bekliyorsunuz. Çamur halini alana kadar erimesini devam ettiren kili ardından bir tahta kaşık yardımı ile karıştırmaya başlıyorsunuz.

Sonra bir fırça yardımı ile cildinize sürüyorsunuz. Bu maskenin donmasını bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkamanız yeterli olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.