Netteki Blog

Vodafone Ödemeli Çağrı Nasıl Yapılır?

28.02.2023
380
Vodafone Ödemeli Çağrı Nasıl Yapılır?

Dakika ya da internet paketleri telefonlarımızı kullanışlı hale getiren uygulamalardır. Bu paketler tükendikleri zaman, telefonu elimize almak istemeyiz bile.

Hesabınızda bir de lira yüklü değilse, telefon artık sıradan bir elektronik eşya statüsüne girmektedir. İnsanlık hali, her an acil bir durumda birilerini aramamız gerekebilir.

Telefonunuzda eğer dakika, SMS, internet, lira bulunmuyorsa ya da tükenmek üzereyse endişelenmenize gerek yok. Hattınız Vodafone ise, aramak istediğiniz kişilere ödemeli çağrı hizmetini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Vodafone sağladığı bu hizmet ile müşterilerinin iletişim konusunda hiçbir durumda problem yaşamamalarını sağlıyor.

Bu hizmetten yararlanmak için uygulanması gereken basit bir prosedür bulunmaktadır. Karşı tarafa ödemeli çağrı yapmak için arayacağınız numaranın başına  *149* ve sonunda da # sembolünü eklemeniz yeterlidir.

Örneğin arayacağınız numara 123456789 olsun. Ödemeli çağrı yapmak için telefonunuzda *149*123456789# şeklinde tuşlamalısınız.

Numaraları tuşladıktan sonra arama tuşuna bastığınızda karşı tarafa ‘beni ara’ mesajı gönderilmiş olacaktır. Bu işlemlerden sonra tek yapmanız gereken ise kişinin size dönmesini beklemektir.

Ödemeli çağrı hizmetini kullanmak istemeyenler ve ödemeli çağrı mesajlarını bloke etmek isteyenler *149*0# şeklinde tuşlayıp, arama tuşuna basarak bloke işlemini gerçekleştirebilirler.

Hizmeti ileriki dönemlerde tekrar kullanmak isterseniz *149*1# tuşlayıp hizmeti tekrar aktif konuma getirebilirsiniz.

Bu servisten faydalanmak için herhangi bir abonelik işlemi gerekmemektedir. Gönderdiğiniz mesajlar tamamen ücretsizdir. Bir gün içerisinde en fazla 5 adet ödemeli çağrı yapma hakkınız bulunmaktadır.

Kullanmadığınız mesaj hakları bir sonraki güne devredilmemektedir. Size geri dönüş yapan kişilerin aramaları kendi tarifeleri üzerinden faturalandırılır.

Bu hizmeti sadece Vodafone hattına sahip olan kişileri aramak için değil, yurtiçindeki diğer operatörleri kullanan kişiler için de kullanabilirsiniz.

Bulunduğunuz ülke *149* fonksiyonunu desteklemekte ise yurt dışındayken de bu servisi kullanarak Türkiye’deki kişilere ödemeli çağrı yollayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.