Netteki Blog

Vatan Sevgisi Nedir Kısaca

28.02.2023
579
Vatan Sevgisi Nedir Kısaca

Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü yer anlamına gelmektedir. İnsanlar, ait oldukları vatanda yaşar ve barınır.

Bu nedenle vatan sevgisi çok önemlidir. Vatan sevgisi insanın içinden gelmektedir. İnsanlar doğdukları zaman vatan sevgisi ile doğarlar, bu sevgi daha sonra vatanlarının önemini anladıkça artar.

Vatan sevgisi, bir insanın üzerinde yaşadığı yeri ölüm pahasına bile olsa koruması anlamına gelmektedir.

Türkiye gibi pek çok ülke, oldukça zor koşullarda bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu nedenle böyle ülkelerde vatan sevgisi daha ağır basmaktadır.

Bunun nedeni ise üzerinde yaşadığımız vatanın topraklarında atalarımızın kanlarının olmasıdır. Bu durum insanları yaşadıkları vatana daha çok bağlamaktadır.

Bağlanmanın sebebi ise atalara olan minnet duygusudur. Bu bilinç, insanların vatanlarını her türlü koşulda korumak istemesini sağlamaktadır.

Türk milleti her zaman başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık uğruna savaşan tüm atalarına saygı duymakta ve onların mirası olan vatanı korumakla yükümlüdür.

Biz de onların çocukları olduğumuz için bu yükümlülüğün her zaman farkında olarak buna göre davranmaktayız.

Bu da vatan sevgisinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bir insanın, herhangi bir şey için hayatını feda edecek kadar bağlı olması oldukça zordur.

Ancak konu vatan olduğunda herkes bu konuda aynı olmaktadır. Çünkü vatan sevgisi en asil ve yüce sevgilerden bir tanesidir.

Bu vatan bize çok zorlu koşullarda kazanılıp emanet edildiği için, bu bilincin sonsuza kadar sürmesi gerekmektedir.

Vatan sevgisi, nesilden nesle aktarılan bir sevgidir. Bunu aile sevgisi gibi görebiliriz. Nasıl herkes ailesi için tüm varlığını feda edebilirse, vatan için de aynı durum söz konusu olmaktadır.

Bu durumda gençlere çok büyük iş düşmektedir. Vatan mirasını bir sonraki nesillere aktaracak olan en önemli etken gençlerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.