Netteki Blog

Tüy dökmeyen kedi cinsleri ve türleri nelerdir? Hangi kediler tüy dökmez?

28.02.2023
402
Tüy dökmeyen kedi cinsleri ve türleri nelerdir? Hangi kediler tüy dökmez?

Kedi besleyecek olan ziyaretçilerimiz için tüy dökmeyen kedi türleri ve cinsleri hangileridir? Araştırdık. Dünya genelinde araştırmalara göre en çok bakılan evcil hayvan türü kedilerdir lakin tüy dökme olayı insanların canını sıkmaktadır. Bazı insanların kedi tüyüne karşı alerjisi var. Bu hayvanı çok seviyor ama tüy döktüğü için bakamıyor.  Bu yüzden sizinde böyle bir sorununuz varsa, tüy dökmeyen kedi türlerini tercih edebilirsiniz. Sizin için liste hazırladık.

1 – Burmilla – silver burmese

Kısa tüylere sahip olan bu kedi,  Asya kökenlidir. Farklı bir görünüme sahip olduğundan dolayı ilgi çekmektedir. Eğer düzenli ve dengeli beslerseniz kesinlikle tüy dökmez. Kedinize gereken değeri ve önemi bakımı sağladığınız zaman tüy dökmeyecektir. Estetik bir yapıya sahip olan burmilla tüye karşı alerjisi olanlar tarafından tercih edilmektedir.

2 – Abysinian

Az tüy  dökmesiyle tanınan abysinian türü kedi, Habeşistan kökenlidir. Kısa tüylü olduğu için tercih sebebidir. Akıllı ve güzel bir kedi türüdür.

3 – sphnyx

Hollanda ve Amerika menşei kedi ırkıdır. Hiç tüyü yoktur. Bu yüzden tüy dökme gibi bir ihtimal bulunmadığı için tüysüz kediler listesinde başı çekmektedir. Görüntüsü tüylü kedilere göre biraz daha çirkin gibi geldi bana : )

4 – british shorthair

İsmini Türkçeye çevirdiğiniz zaman ” Kısa tüylü İngiliz” kedisi anlamına gelmektedir. Kökeni İngiltere’ye dayanmaktadır. Diğer kedi türleri ile kıyasladığınız zaman az tüylü olduğunu göreceksiniz. Fazla tüy dökmediğinden dolayı tercih sebebidir. British shorthair kedisini düzenli beslediğiniz zaman tüy dökme ihtimali yoktur.

5 – devon rex

Devon rex türü kedi az tüylüdür ve tüyleri seyrek olduğundan mütevellit, kedi severlerin favorileri arasında yer alır. Menşei İngiltere’dir.  Tüyü kısa olduğu için hiç tüy dökmez. Tatlo bir görünümü vardır.

tuy-dokmeyen-kediler

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.