Netteki Blog

Türksat Otomatik Arama Frekansı

28.02.2023
299
Türksat Otomatik Arama Frekansı

Bildiğiniz gibi  kısa bir süre önce Türksat 2A uydusu uzayda ki ömrünü tamamladı. Bu nedenle uzaya yeni bir uydu gönderildi. 4A adı verilen bu uydu, aynı zamanda televizyon ayarlarımızı da değiştirdi.

2A ile yörüngelerinin aynı olması sebebiyle çok bir fark yaratmamış olsa da, frekanslar bu yenilikten etkilenmiş durumda. Dolayısıyla televizyonunuzda yer alan frekansları değiştirmeniz gerekebiliyor.

Televizyon keyfinizi daha kaliteli bir hale getirmek için otomatik arama özelliğini kullanmanızı öneriyoruz. Bu nedenle yazımızın devamında sizler otomatik arama frekansının bilgilerini paylaşacağız.

Uydunuzda bulunan frekans ayarlarınızı, kumandanız yardımıyla ayarlar kısmına girerek değiştirebilirsiniz. Burada otomatik ara frekansı yapmak için bazı bilgilere ihtiyacınız var. Bu bilgiler:

11844 MHz-Frekans

Dikey – V –(Vertical)-Polarizasyon

2222 Ksymb FEC: 3/4 -Sembol Oranı

11747 MHz-Frekans

Yatay – H – (Horizontal)-Polarizasyon

27500 Ksymb FEC: 5/6-Sembol Oranı

Frekans Ayarlamak İçin Yapılması Gerekenler

Güncellenmiş olan bu Türksat sistemi içerisinde tüm kanalların frekans bilgilerini tek tek girmeniz gerekmiyor.

Yapmanız gereken tek şey yukarıda belirtmiş olduğumuz otomatik arama frekansının bilgilerini uydu alıcınızın ayarlarından girerek, Network Search yani şebeke aramasını seçmeniz.

Kanal aramasının yapılması için belirtilmiş olan güncel kanalları uydu alıcınıza bu sayede yüklemek yeterli olacaktır.

Eğer bu yükleme sırasında istenmeyen bir durum ile karşılaşısanız, manuel olarak da kanal eklemesi yapabilirsiniz. Bu frekans bilgileri liste halinde türksat tarafından kullanıcılarıyla paylaşılmıştır.

Ek Bilgiler

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi, belirttiğimiz yeni frekansları otomatik bir şekilde kendiliğinden güncelleyecektir. Ancak bu durum için bahsettiğimiz güncelleme sistemi ile uyumlu bir uydu alıcısı kullanmalısınız.

4A uydusu, diğer uydular ile aynı yörüngede bulunmaktadır. Bu nedenle ek bir antene ihtiyacınız olmayacaktır veya çanak antenlerinizin yerlerinde bir değişim yapmanıza da gerek yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.