Netteki Blog

Türkiye’nin İlk Yerli Antivirüs Programı Chomar

28.02.2023
317
Türkiye’nin İlk Yerli Antivirüs Programı Chomar

Her ne kadar ismi gündemdeki terimleri akıllara çağrıştırsa da 10 kişilik bir ekip Mersin’de altın sertifikaya sahip antivirüs programı Chomar’ı üretti. Bu antivirüs programı Türkiye’nin ilk yerli antivirüsü aynı zamanda.

Kaspersky, Avast, ESET,AVG, BitDefender, Avira, Comodo ve McAfee gibi programlar antivirüs programı denildiği zaman akla ilk olarak gelen markalar. Artık Türkiye olarak bizim de bizim Chomar adını taşıyan yerli antivirüs programımız var.

Bu antivirüs, Mersin’deki Teknopark’ta 10 kişilik yazılım ekibince 3 yıllık çalışması sonucunda geliştirildi. Chomar, “Türkiye’nin İlk Antivirüs Yazılımı” olarak lanse edidi. Daha önce duyurulan antivirüs programı sadece demoda kalmıştı. Bu yüzden Chomar bu ismi çoktan hak ediyor.

Program İki Ayrı Pakete Sahip

Chomar, bireysel ve kurumsal olarak iki ayrı pakete sahip. Bu program, eBilge Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirildi. Sezgisel Tarama Teknolojisi sayesinde kötü amaçlı yazılımları tespit ederek zero-day attack olarak bilinen saldırılara karşı da koruma sağlıyor.

Chomar, onay alınmadan takılan harici cihazlara da veri akışının önüne geçiyor. Güvenli Dosya Silme Aracı ile de cihazınızdan silinen veriler geri getirilemeyecek hale getiriliyor.

öylece verilerinizin başkaları tarafından elde edinmesinin de önüne geçiyor. Bu sayede veriler başka kimse tarafında kullanılamıyor.

İki ayrı yazılım olarak piyasaya sürüldü. Chomar Antivirüs ve Chomar Internet Security…  Aynı zamanda mobil uygulamaya da sahip… Bu yerli program, son dönemde adından sıkça söz ettiriyor.

Chomar, tüm dünyada sadece 33 antivirüs programında bulunan ve TrendMicro ile 360 gibi tanınmış Antivirüs yazılımlarının sahip olamadığı OPSWAT altın sertifikasını da almaya hak kazandı.

Bireysel kullanıcılar programa Chomar’ın internet sitesinden ve Google Play Store’dan ulaşabilecek. Kurumsal kullanıcılar resmi site ile a Devlet Malzeme Ofisinden satın alabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.