Netteki Blog

Türkiye’de saat şu anda kaç? İlerimi alınacak yoksa geri mi? Doğru saat kaç? İşte cevabı

28.02.2023
275
Türkiye’de saat şu anda kaç? İlerimi alınacak yoksa geri mi? Doğru saat kaç?  İşte cevabı

Saatler ileri mi alındı? Yoksa, geri mi? Saat şu anda Türkiye’de kaç? Gibisinden bir çok soru vatandaşın kafasını karıştırmış durumda. Bu sene bakanlar kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre saatler geri alınmayacak yani saatinizi kesinlikle 1 saat ileri almayınız!

Saat şu anda kaç sorusunun en iyi yanıtını google’a saat kaç yazarak öğrenebilirsiniz. Sakın cep telefonunuza yada bilgisayarınıza güvenmeyiniz çünkü bir çok akıllı telefon ve güncellenmemiş bilgisayarlarda saatler 1 saat geri olarak göstermektedir. Kış saati uygulamasının kalkmasından sonra artık ülkemizde kesinlikle saatler bir saat geriye alınmayacaktır.  Yazımızın başında belirttiğimiz gibi akıllı cep telefonlarının bir çoğu otomatik saat ayarlaması yaptığından dolayı, bu pazar günü herkesin kafası iyice karıştı.

Araştırmalara göre bugün Elli milyona yakın cep telefonunun otomatik olarak 1 saat geriye aldığı tespit edilmiştir. Buna paralel olarak GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone şebeke üzerinden güncelleme yaparak bu durumun önüne geçmeyi planlamıştır.  Sadece gsm şirketlerinin değil, aynı zamanda işletim sistemi ve cihazları üreten firmalarında otomatik güncelleme yapması gerekmektedir. Lakin hiçbiri bu konuda güncelleme yapmadı ve vatandaşların bir çoğu mağdur oldu.

Doğru saat ayarlamasını nasıl yapabilirim?

Güncelleme olmayan windows işletim sistemlerinde saat ayarı elle yani manuel olarak yapılmalıdır.  Windows 10’da  tüm ayarlar > arama bölümüne saat ayarları yazın ve ayarlar bölümünde ” Elle ” seçeneğini seçerek saatinizi ayarlayınız.

Android cep telefonu kullananlar ise ayarlar bölümünden saat ayarlarını bularak elle gerçek doğru saati girebilirler.

Gerçek doğru saati nasıl öğrenebilirim?

Gerçek doğru saati öğrenmek için Televizyonu açın.  NTV, HABER TÜRK, CNN gibi kanallara bakın. Ekranın sol ve sağ alt kısmında saati gösteriyor.

saat-kac

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.