Netteki Blog

Trafik İle İlgili Yazı Kısa

28.02.2023
2.758
Trafik İle İlgili Yazı Kısa

Motorlu araçların icat edilmesi ile beraber dünya çapında trafik kavramı oluşmaya başlamıştır. Trafik temel olarak araçlar, hayvanlar ve insanlardan oluşan bir ulaşım ağı olarak tanımlanmaktadır.

Trafik, her açıdan oldukça önemli bir kavramdır. Günümüzde neredeyse her eve ait 1 araba bulunmaktadır.

Bunu genele döktüğümüzde ise dünya çapındaki trafik probleminin oldukça normal olduğunu görebiliyoruz.

Bu durumun başlıca nedeni teknoloji ile paralel olarak üretilen araba sayısının ciddi miktarda artmasıdır. Bankaların da olaya dahil olması ile insanların araba almaları eskiye göre oldukça kolay hale gelmiştir.

Bu da trafik sorununu gündeme getirmektedir. Özellikle büyük şehirlerde ciddi bir trafik sorunu olduğunu söyleyebiliriz.

Sorunlar haricinde, trafik kuralları çok önemlidir. Herkes trafik kurallarını tam olarak uygulasa, trafik sorunu ortadan kalkacaktır ancak böyle bir şey gerçekleşmemektedir.

İnsanların trafik kurallarına uymaması da beraberinde pek çok kazayı getirmektedir. Hem yayaların hem de araç sahiplerinin trafik kurallarına uymaması, her gün yüzlerce kaza olmasına sebebiyet vermektedir.

Her yıl kutlanan Trafik haftasında insanlara trafik kuralları anlatılır ve uygulanmazsa sonuçlarının ne kadar kötü olabileceğinden bahsedilir.

Ancak bu durum yeterli olmamaktadır. Bu nedenle okullarda özellikle ilk sınıflarda trafik eğitiminin en azından yayalar için olan bölümü verilmelidir.

Bu şekilde küçük yaştan insanlar trafik kurallarına uymaya başlayabilir. Ayrıca ehliyet konusunda günümüzde pek çok kısıtlama yapılmaktadır.

Böylece trafik kazalarının ve trafik sorunlarının önüne geçmek hedeflenmekte ve bir miktar başarılı olunmaktadır.

Hem kendi hayatınız hem de trafikteki diğer canlıların hayatı için mutlaka trafik kurallarını iyice bilmeli ve uygulamalısınız.

Trafik kurallarına ek olarak yollarda bulunan levhaların anlamını bilerek, trafikte onlara göre hareket etmelisiniz.

Kendi çocuklarınıza da mutlaka trafik eğitimi vererek bu konuda bilinçlenmelerini sağlamalısınız. Böylece trafik sorunlarının önüne geçilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.