Netteki Blog

Trafik Haftası İle İlgili Yazı Kısa

28.02.2023
864
Trafik Haftası İle İlgili Yazı Kısa

Trafik Kurallarına Uymak Hayat Kurtarır
Ülkemizde Mayıs ayının ilk cumartesi günü başlayan Trafik haftası olarak kutlanır. Trafik Haftasının daha sonra adı değiştirilmiş ve haftanın adı Trafik ve İlk Yardım Haftası olmuştur.

Kara, hava, deniz taşıtları ve yayaların kendine özgü yollarda gidip gelmesi olayı trafik olarak anılır. Nüfusun artış göstermesiyle birlikte artan ulaşım araçları sorunlara neden olmakta ve kazalar nedeniyle her yıl yüzlerce insan ölmekte veya sakat kalmaktadır.

Trafikte oluşan sorunları çözmek için birçok Avrupa Ülkesi aralarında anlaşarak konsey kurdular. Merkez konsey Fransa’nın başkenti Paris’tedir.

Türkiye’nin de üye olduğu konsey üyeleri aralıklarla toplanır ve trafik sorunları hakkında görüşmeler gerçekleştirir.

Konsey Mayıs ayının ilk cumartesi gününü Uluslararası Karayolu Güven Haftası olarak kabul etmiştir.

Ülkemiz içinde de trafik kazalarının önlenmesi için çaba gösteren kurulular aynı hafta içinde yayın organları, radyo ve televizyon aracılığı ile trafik kazalarının önlenmesi için halkı bilinçlendirmek adına yayınlar düzenlenir.

Trafik kurallarının önemi ve uyulmadığında olası kazalar hakkında bilgilendirici görseller yayınlarlar.

Okullarda öğrencilere trafik bilgileri hakkında konular anlatılır ve yayaların uyması gereken kurallar üzerinde durulur.

Her gün gazetelerde görülen, televizyonlarda gösterilen trafik kazalarının hepsi dikkatsizlikten meydana gelir.

Trafik kurallarına uymayan, alkollü araç kullanan ve kendine çok güvenen şoförler nedeniyle kazalar yaşanır. Trafik çağın en önemli sorunudur ve araç kullanmak büyük dikkat gerektirir.

Günün her saati taşıtlar trafik halindedir ve kazalarda en çok ölen veya yaralananlar da 5-14 yaş arasındaki çocuklardır.

Trafik haftasında özellikle ilkokul çağındaki çocuklara trafik kuralları öğretilir ve trafik kazasından korunmak amacıyla kuralların üzerinde durulur.

Halkı bilinçlendirmek amacıyla yurt çapında konferans ve seminerler düzenlenir ve kurallar üzerinde durulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.