Netteki Blog

Tılsım nedir? İslam’a göre Günah mıdır? İşte Cevabı!

28.02.2023
2.154
Tılsım nedir? İslam’a göre Günah mıdır? İşte Cevabı!

Tılsım; içerisinden birçok anlam barındırmaktadır. Genellikle büyü ve muska olarak da kullanılmaktadır. Tılsım kelimesinin anlamı, üstün güçler taşıyan muska olarak bilinmektedir. Tılsım birçok çeşitten oluşmaktadır. Bilinçsiz kişiler tarafından kesinlikle yapılmamalıdır. Tılsım kalem ilmi şeklinde geçmektedir. Tılsımın bilinçsiz kişiler tarafından yapılması usulsüzlük şeklinde cezalandırılmaktadır. Tılsım da yazılan şeyler anlamlı olmadığı sürece günah sayılmaktadır, yasaklanmıştır.

Tılsım Kimler Tarafından Yapılmalıdır?

Bilinçsiz kişiler tarafından yapılan muskalarda sadece karalamalar bulunmaktadır. Ancak gerçek muskalarda Arap harfleri bulunur ve dualar yazar. Bu kalem ilmini bilen ve yapabilen kişilerin sayısı oldukça azdır. Tılsım ilminin okunuşu bile farklı olduğundan özel sırları vardır. Allah tüm bu sırları bilen tek kişidir. Kim tarafından yapıldığı ve gerçekliğinden emin olunmayan muskalar kullanılmamalıdır.

İslam’ da yer alan bilgilere göre, bazı hastalar için dualardan faydalanılması gerekmektedir. Psikolojik hastalar da nazar ve korku duaları caiz görülmektedir. Şifa veren sadece Allah olmaktadır… Tılsım, bir kişiye olumsuz sonuçlar doğurması şeklinde günah sayılır. Sevenleri ayırmak ve bir kişinin işlerinin kötü gitmesi amacı ile asla kullanılmamalıdır.

Muska yazılmaya başlandığı andan itibaren İslam dinine uygun yaşanmaya başlanmalıdır. Muska yazan kişilerin çoğu bundan para almışlardır ve bunun yanlış olmadığını kabul etmişlerdir. Bu kural bazı kişiler tarafından ezilmekte ve haddinden fazla paralar alınmaktadır.

Bu tarz olaylarda dikkatli olunması önerilmektedir. Dini farklı yerlere çeken insanların ahkâm kesmelerine izin vermeyiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.