Netteki Blog

Tığ İşi El Emeği Örgü Bebek Patik Modelleri

28.02.2023
319
Tığ İşi El Emeği Örgü Bebek Patik Modelleri

Bebekler bebekler bebekler… Hanımların en hassas noktalarıdır bebekler. Yeni doğandan başlayarak her ayında ve hatta yaşlarına girmeye başladıktan sonra bile bebeklerin her dönemi için yapılan muhakkak bir örgü bulunmaktadır herkesin dolabında.

Hatta daha hamilelik haberi verildiğinde büyük anneler hemen ilk aşamada patik yapımına başlarlar. Neden mi? bebeklerin ayakları çok çabuk üşür hanımlar.

Özellikle de yeni doğan bebeklerin ayaklarını sürekli sıcak tutmanız gerekmektedir. Gaz sorunu yaşamasınlar, idrar yolu enfeksiyonu olmasınlar, üşütmesinler diye.

Hatta yeni doğan pantolonlarına baktığınızda hepsinin kendinden patikli modeller olduğunu görebilirsiniz. Özellikle dışarı çıkarırken bebeklerinizi birbirinden güzel patiklerle süsleyebilirsiniz.

Bunları kendiniz de yapabilir ve bebeğiniz için el emeğinizle ördüğünüz patikleri giydirerek sıcak tutabilirsiniz.

Bebek patik modelleri içerisinde birbirinden farklı seçenekler yer almaktadır. Rengârenk, çeşit çeşit patikler içerisinde son yıllarda en fazla dikkat çekeni ise spor ayakkabı görüntüsünde olan modellerdir.

Bunların birçoğu sıklıkla erkek bebekler için kullanılmaktadır. Kız bebekler içinde başta pembe olmak üzere beyaz ve kırmızı renkli farklı farklı işlemeleri olan seçenekleri bulabilmektesiniz.

Şiş tekniğinden daha çok tığ ile örülen patikler tercih edilmektedir. Bizlerde yapmak isteyenler için tığ tekniği kullanılarak yapılabilecek bir adet bebek patiği örneği paylaşıyoruz sizlerle;

Kız ya da erkek bebek için dilediğiniz rengi seçerek başlayabilirsiniz.

1 numaralı tığ kullanın patiğinizi örerken.

13 zincir çekiyoruz ilk olarak

4 zincirle devam ediyoruz 11 trabzan örgü ve aynı yere 5 trabzan yapıyoruz. 11 trabzan daha yaptıktan sonra ise 3 trabzan örgü ile devam ediyoruz.

3 zincir çekip yandaki yere 2 trabzan yapıyoruz. 11 trabzanla devam ediyoruz. 5 trabzan içine 2 trabzan yaparak devam ediyoruz. 11 trabzan sonrasında ise 3 sıra boyunca her ilmek için 2 trabzan yapıyoruz.

Bu şekilde devam ederek bebeğinizin ayak ölçüsüne göre örgünüzü tamamlıyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.