Netteki Blog

temizlik ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
774
temizlik ile ilgili kompozisyon

Kullandığımız eşyaların ve evimizin, kendi kıyafetlerimizin ve vücudumuzun, kısacası kullandığımız tüm alanların üzerinde bir kir olmadan hijyenik bir hale getirilmesine temizlik denir.

Temizlik kimilerine zor gelen, kimilerinin yapmadan içinin rahat etmediği bir alışkanlıktır. Aslında düzenli olmak da bir nebze temizliğin içine girer.

Sağlıklı bir ortamda yaşamak için temiz olmak ve temizlik yapmak şarttır. Mikroplara ve bakterilere karşı ancak temizlikle savaşabiliriz.

Temiz olmayan her ortamda böceklenmeler, mikrop ve bakteri yuvaları, birçok hastalığa sebep olacak kir birikintileri ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar.

Tabi ki en önemli temizlik kişisel temizliktir. Saçlarınızın ve vücudunuzun temiz olmadığı zamanlarda mikrop kapabilir, hastalanabilir ve kaşınabilirsiniz.

Temiz bakılmayan saçlarda böceklenmeler bile görülür. Eski zamanlarda ilk çağ insanları temizliği öğrenmiştir.

Çünkü hiçbir şey bilmeyen ve öğrenmek zorunda olan ilk çağ insanları bile bir ihtiyaç sonucunda temizliği öğrenmek zorunda kaldılar.

Saçlarını ve vücutlarını kille ovalayarak derelerde yıkanan ilk çağ insanlarında bu yana temizlik tabi ki gelişti ve çeşitli deterjanlar, temizlik ürünleri, bakım ürünleri, şampuanlar ortaya çıktı. Günümüzde temiz olmak da, temizlik yapmak da, hatta temiz kalmak da çok kolay.

Birçok dinde de temizlikle ilgili kesin kurallar vardır. Müslümanlıkta, Hıristiyanlıkta, Yahudilikte temizlik oldukça önemli bir yere sahiptir.

İbadet etmeden önce tüm ibadet yerlerinde bir temizlenme yapılır. İbadethanelerin temiz tutulması dini bir saygıdır.

Ayrıca bu dinlere göre temiz olmamak ve temizlik yapmamak şeytana davet vermek olarak bile yorumlanır.

Hem sağlık için hem de sosyal hayatta kendimizi iyi hissetmek ve düzenli bir hayat sağlamak için temizlik yapmak ve temiz olmak şarttır.

Kendimize ve yaşadığımız alana temiz bakmamız aslında hayatımıza ne kadar değer verdiğimizin bir göstergesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.