Netteki Blog

Telefonda Silinen dosyaları fotoğrafları ve mesajları geri getirmek

28.02.2023
246
Telefonda Silinen dosyaları fotoğrafları ve mesajları geri getirmek

Bazen bir virüs yada yanlışlıkla istemeden telefonumuzdaki dosyaları, rehberi yada fotoğrafları silebiliriz. Çok korkar ve pişman oluruz. Artık panik yapmanıza gerek yok çünkü Andoid data recovery isimli uygulama sayesinde silinen tüm dosyalarınızı geri getirebilirsiniz.

Bazı arkadaşlarımız her telefona olur mu diye mesajlar yolluyorlar. Arkadaşlar, bunun cep telefonu ile alakası yok, işletim sistemiyle alakası vardır. Eğer Android işletim sistemi kullanıyorsanız, program işinizi görecektir.  Sony, Samsung, LG, Vestel, Casper, LEnovo, Asus hiç fark etmez. İşletim sisteminiz Andoid ise sorununuzu çözebilirsiniz.

NASIL YAPILIR ANLATIYORUM

İlk öncelikle buradan : http://www.recovery-android.com/android-data-recovery.html  Android Data Recovery programını indiriniz. Siteye girin ve  Windows olan sürümünü indirin. Mac yazan iphone telefonlar içindir bilginize. Programı indirdikten sonra bilgisayarınıza kurun

Cep telefonunuzun Ayarlar kısmına gelin ve oradan Geliştirici seçeneklerinden > USB hata ayıklama seçeneğini tıklayın .

Baktınız böyle bir seçenek yok! Tekrardan Telefonun Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme bölümüne gelerek ( Android sürüm numarası yazan yere  5 – 10 kere ardı ardına  bastığınızda usb hata ayıklama seçeneği açılacaktır.

Telefonunuzun android versiyonu neyse usb hata ayıklama seçeneğinin nasıl aktif hale getirileceği programın kendi içerisinde anlatılmaktadır.

Windows işletim sistemli bilgisayarınıza yüklediğiniz Android Data Recovery programını açın ve ardından usb kabloyla telefonunuzu bilgisayara bağlayınız.

Programın ekran bölümünde start yazıyor. Oraya tıklayın. Karşınıza kurtarmak istediğiniz bölümler gelecek. Orada Mesajlar, resimler, arama geçmişi, telefon rehberi gibi bir çok seçenek var. ister hepsini ister bazılarını seçebilirsiniz. Hangilerini kurtarmak istiyorsanız onları seçiniz. ve taramaya başlayın.

Program en sonunda bir çok dosya bulacak ve size bunları gösterecek. Geri yüklemek istediğiniz dosyaları seçerek Recover kısmına tıklayacaksınız. Dosyalarınız geri gelecek. Kurtarma işleminden sonra isterseniz bu dosyaları ayrıca bilgisayara kaydedebilirsiniz.

android-data-recovery-silinen-dosyalar

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.