Netteki Blog

Sütlü türk kahvesi nasıl yapılır? Püf noktaları

28.02.2023
384
Sütlü türk kahvesi nasıl yapılır? Püf noktaları

Kahve severlerin vazgeçemeyeceği Türk kahvesi bilindiği üzere genellikle su ile pişirilerek tüketilmektedir. Fakat şöyle ki; Türk kahvesi tüketiminde, kahve süt ile pişirilerek de eşsiz bir damak tadı elde edilebilir.

Aslında bir farkı kahvenin su ile değil süt ile birleşme noktasıdır. Ölçü yine bir fincan kahveye bir fincan süt olarak ayarlanır.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta, kahve taşımı çok önemli olduğundan süt ile yapılan Türk kahvesi biraz daha dikkat ister. Çünkü süt, suya göre daha çabuk taşma özelliği taşır.

Bir fincan süt cezveye alınarak, üzerine bir fincana eş Türk kahvesi koyulur. İsteğe göre az, orta, şekerli ya da şekersiz tüketilebilir.

Arzu edilen miktara göre şeker ilavesi de yapıldıktan sonra sürekli karıştırarak hem kahvenin süt içerisinde çözünmesi hem de sütün kaymak tutmaması engellenmiş olur.

Süt kaynamaya başladığı anda ocaktan alınır ve hazırlanan fincana takdim edilerek sıcak servis yapılır.

Su ile yapılan Türk kahvesi genellikle minik kahve fincanlarında tüketilirken, istenirse sütlü Türk kahvesi daha büyük fincanlarda ve malzeme miktarı arttırılarak tüketilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.