Netteki Blog

Süs Köpekleri Ne Yer?

28.02.2023
295
Süs Köpekleri Ne Yer?

Köpek türlerinin genel olarak beslenme düzenleri ve almaları gereken mineral değerleri de bulunur. Bunlar süs köpekleri içinde aynı durumdur.

Fakat süs köpekleri biraz daha ufak çaplı metabolizmaya sahip olduğu için, normale uygun olarak köpeğin tüketebileceği mama ya da besinleri vermek gerekiyor.

Süs köpeklerinin protein ihtiyacını karşılayabilmesi için et ve et ürünlerinin verilmesi uygundur. Ayrıca bunu destekleyen mamaların da mutlaka verilmesi gerekiyor.

Normalde eşdeğer olarak, diğer türlerinde yediği ortak besinler, süs köpeklerinin de yediği ana gıda maddelerini oluşturmaktadır.

Süs Köpeklerinin Beslenme Alışkanlıkları

Beslenme düzeninin mutlaka protein, yağ oranları ve karbonhidrat değerlerinin bulunmasına dikkat etmek gerekiyor.

Süs köpekleri için tercih ettiğiniz mamalarda aynı zamanda, demir, E Vitamini ve diğer mineral desteklerinin de mutlaka bulunması gerekiyor.

Genel besin maddelerinin her birini mamalar yoluyla ya da normal olarak aldığınız gıdalar üzerinde vermeniz gerekebilir.

Bazen sadece mama üzerinden temel besin öğelerinin tümünü almak, süs köpekleri için yeterli olmayabilmektedir.

Süs köpeklerinin ne yer hususunun yanı sıra, verdiğiniz besinlerin zaman aralıkları, sağlıklı beslenme açısından da önemlidir.

Bundan dolayı da gün içerisinde 1 ya da iki öğün süs köpekleri için yeterli olabilir. Fakat bunu, köpeğinizin kendi vücut durumuna göre belirleyerekte sağlayabilirsiniz.

Mutlaka sindirimin katkısı olan mamalar ya da gıdalar verilmelidir. Sindirimini zorlayacak besinlerde uzak durulmalıdır,

Mutlaka laktozu sindirilebilecek yapısının olup olmadığı bilinmeli ve ona göre yemek verilmelidir.

Süs köpekleri için özel olarak üretilen besleyici değerlere saihp mamalar tercih edilmelidir.

Her tür için farlı mama türleri olduğundan, büyük ırkların tükettiği mamaları, süs köpekleriniz için vermemelisiniz.

Köpeğin metabolik, alerjik ya da diğer yapıları göz önüne alınarak, ona uygun olarak mutlaka mama alınmalıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.