Netteki Blog

Süs Köpekleri Cinsleri ve Özellikleri

28.02.2023
691
Süs Köpekleri Cinsleri ve Özellikleri

Köpeklerin süs köpek türleri, sevimli, çirkin, sevimli çirkin, tipsiz ve çok tatlı olarak tanımlamalarıyla ünlüdürler. Pek çoğu kedilerden daha ufak boyutta olabildiği gibi, süs tanımına uyan ve bazılarının dahi köpek bile olduğuna inanılmayan pek çok türünün olduğunu söylemek mümkündür.

Özellikle evde köpek beslemek isteyenler, kolay bakım arayanlar için süs köpekleri en çok tercih edilenler arasındadır.

Bazı süs köpek cinslerine ve özelliklerine baktığımızda;

Pomeranian Boo: neredeyse iki elin avucuna gelecek kadar ufak boylu olan köpek türü olmaktadır. Koyu renk gözleri ve şişik kafasıyla oldukça ilgi çeken süs köpekleri arasındadır.

Tüyleri ponçik gibi kabarık yapıya da sahiptir. Sırtına uzanan kuyruk yapısı kıvrımlı olarak gelmektedir. Siyah, beyaz tonları ya da turuncu ile açık kahverengi tonlarında renkleri bulunuyor.

Minyatür Schnauzer: Alman kökenli olan süs köpeği türleri arasındadır. Genelde itaatkar olmasına karşın, korkusuzdur ve kendinden oldukça büyük köpeklere atiklik yapabilir.

Erkekleri ve dişileri ortalama 30 ile 36 santim arasında boya sahiptir. Kiloları ise 5 ile 8 kilo arasında değişebilmektedir. Yavru halinde bile kulakları dik olan ve oldukça anlaşılabilecek ve sadık olan türler arasındadır.

Bichon Yorkie: Oldukça ufak olan türler arasında yer alan köpektir. Süs köpekleri arasında siyah, beyaz ya da kahverengi tonlarını barındırır.

Fakat tek renk tonunda değil, birbirine karışan renkleri vardır. Yüz çevresi biraz basıktır ve burun ile çenesi arasında farklı ağız yapısı bulunur.

Pomerinian: Amerika’da 15 köpek cinsi arasında popüler olanlarda yer alır. İnce bacak yapısı ve oldukça ufak burnu ve yüzü bulunur.

Türleri çok farklı türlerde tıraş edilmelerinin yanı sıra, en ufak türdeki süs köpekleri arasında yer alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.