Netteki Blog

Suna Dumankaya’nın Tavsiye Ettiği Selülit Yağı Tarifi

28.02.2023
456
Suna Dumankaya’nın Tavsiye Ettiği Selülit Yağı Tarifi

Suna Dumankaya selülit probleminden kurtulmak isteyen kadınlara bir çok faydalı yöntemler sunmakla birlikte, selülit yağı ile de destekleyici çözüm de sunmuş oluyor.

Suna Dumankaya selülit yağının yapılış tarifi

Derin bir kap içerisine bir su bardağı susam yağı konularak üzerine yarım su bardağı limon suyu ekleniyor.

Daha sonra 10 adet ezilerek toz haline getirilmiş aspirin, 30 gr. kafur, 10 damla öküz gözü esansı, 10 damla biberiye yağı, 5 damla servi ağacı yağı da eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılıyor.

Hazırlanan bu karışım selülitli olan bölgeye masaj yapılarak yedirilir(karışım cam şişe içerisinde saklanabilir) .

Selülit yapı sürüldükten yarım saat sonra spor yaparak ya da yürüyüşle sorunlu bölgedeki kan dolaşımı hızlandırılır.

Selülit yağı her gün uygulanarak iyi sonuç alınması kaçınılmaz olacaktır. Evden dışarı çıkılmayan günlerde ise streç film ile selülit yağı uygulana bölge sarılabilir ve 2 saat boyunca çok sıkı şekilde sarılmadan o bölgede tutulabilir.

Selülit yağının kullanılmaya başlandığı ilk haftada dahi gözle görülür değişimler olacak.

Bu uygulamayla birlikte spor yapmakta oldukça önemlidir. Eğer ki spor salonuna gitmekten hoşlanılmıyorsa belli tempoda yürüyüşte yapılabilir.

Yürüyüş yapmak aynı zamanda bacakların incelmesine ve kan dolaşımının hızlanmasıyla selülitlerin azalmasına da destekleyicidir.

Beslenme alışkanlıklarının düzene konulmasıyla da yine istenmeyen portakal görüntüsünü azaltmak mümkün. Tüm bu uygulamalar birlikte kombin olarak yapıldığında elde edilen sonuçlarla kısa zaman içerisinde çözüme kavuşulacaktır.

Beslenme alışkanlıklarındaki değişikliklere tüketilen yağ oranını azaltmak, bol sebze ve meyve tüketmek, karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye biraz daha yoğunlaşmak ve egzersizler günlük yaşama dahil edilerek başlanabilir.

Yapılan selülit yağı kürü ile birlikte yenilen yiyecekler, yapılacak olan spor aktiviteleri de kesinlikle faydalı olacaktır.

Hem uygulanan kürlerin kalıcılığı hem de sağlık açısından kombinlenerek yapılan uygulamalar daha memnun edicidir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.