Netteki Blog

Siyah Noktalar İçin Yapılışı Kolay 5 Maske Tarifi

28.02.2023
235
Siyah Noktalar İçin Yapılışı Kolay 5 Maske Tarifi

Hepimizin ortak sorunu, genellikle yüzümüzün burun bölgesinde çıkan siyah noktalara gelin beraber savaş açalım. Evde hazırlanabilecek birbirinden kolay 5 maske ile siyah noktalarınıza elveda deyin.

1. Yoğurtlu Maske
Bir kabın içine 3 yemek kaşığı yoğurdu koyarak, yarım limonun suyunu sıkıp içine ekleyin. Cildinizin özellikle sorunlu bölgelerine sürün. 15 dakika sonunda kuruyunca güzelce yıkayın.

2. Karbonat Maskesi
Bir miktar suyun içine alabildiğince karbonat ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sadece siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere peeling uygulayın. Sonuç sizi şaşırtacak.

3. Yumurta Akı Maskesi
Yarım limonu sıkıp, 1 adet yumurta akına ekliyoruz. Küçük bir cezve içinde 1,2 dakika ısıtın ancak pişmesine izin vermeyin. Bu maskeyi 10 dakika sonra durulayın.

4. Yağlı Ciltlere Kil Maskesi
Cilt tipiniz yağlı mı? Hiçbir maske size uymuyor diye üzülmeyin. Yaklaşık 2 kaşık kile su ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Bu maske tüm yüz için de kullanılabilir.Tüm yüzünüze sürdüğünüz kil maskesini, tamamen kaskatı olunca su ile güzelce durulayın.

5. Ballı Sütlü Maske
Yarım tatlı kaşığı civarı sütün içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Bir cezve içinde 1,2 dakika ısıtın. Sadece siyah noktaların en yoğun olduğu bölgelere sürün. Üzerine makyaj pamuklarından yapıştırdıktan sonra ortaya çıkan maskeyi 15, 20 dakika yüzünüzde bekletin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.