Netteki Blog

Sivilceler Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözüm

28.02.2023
240
Sivilceler Nasıl Geçer? Evde Doğal Çözüm

Sivilceler her yaş grubunu etkileyen ve rahatsız edici bir cilt problemidir. Sivilce özellikle mevsimsel değişikliklerde, hormonal birtakım bozukluklarda ve düzensiz beslenildiğinde meydana gelmekle birlikte bazen ortada hiçbir sebep yokken de çıkabilmektedir.

Cilt iltihabı olan bu sivilceler evde doğal yöntemlerle nasıl giderilir merak edenler için anlattık.

• Sivilce olan bölgeye bir buzu tampon hareketlerle uygulayarak sivilce iltihabını azaltabilir, kızarıklığı ve şişmeyi önleyebilirsiniz.

• Diş macunu birçok doğal yöntemde olduğu gibi sivilceleri kurutmakta da yararlanılır. Tercihen gece yatmadan diş macununu sivilce olan bölgeye üstünü tamamen kapatacak şekilde sürün. Sabah kalktığınızda ılık su yardımıyla yüzünüzden arındırın.

• C vitamini içeriği ile limon da sivilcelerden hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır. Birkaç damla limonu suyunu bir pamuk yardımıyla sivilce olan bölgeye uygulayın.

• Sivilcelere iyi gelen bir diğer besin ise sarımsaktır. Sarımsak içeriğindeki sülfür sayesinde antiseptik özellik kazanır. Sivilcelerin çok daha kolay iyileşmesini sağlar.

• Sivilcelerden hızlı bir şekilde kurtulabilmenin bir yolu da çay ağacı yağı kullanmaktır. Çay ağacı yağını daha önce duymayanlar olabilir fakat bu yağ sivilceleri kurutma etkisiyle bilinir.

İltihaplı bölgedeki bakterileri de öldüren çay ağacı yağını bir pamuk ile uygulayarak farkı hissedin.

• Gözenekleri temizlemek için en etkili yöntemlerden biri buhar banyosudur. Yüzünüzü temiz tutmak ve sivilce oluşumunu engellemek için ara sıra buhar banyosu yapmayı ihmal etmeyin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.