Netteki Blog

Sivilce Evde Nasıl Tedavi Edilir?

28.02.2023
210
Sivilce Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Erkekler ve kadınlar genç yaşlarda özellikle de ergenlik döneminde yüzde ve diğer cilt bölgelerinde çıkan sivilceler ile tanışırlar.

O dönemlerde insanları sıkıntı içine sokan sivilceler yanlış tedavi yöntemleri sonrasında ergenlik döneminde çıkmış olsanız dahi sizin peşinizi bırakmaz. Bu nedenle en doğru tedavi için ilk olarak bir cildiye uzmanına gözükmeniz daha mantıklı olur.

Uzmanlar tarafından açıklanan herkesten duyduğunuz sivilce engelleyici yöntemleri kullanmayınız sözünü burada sizlere de bahsedelim.

Sivilce siyah nokta ve akne gibi cilt üzerinde çıkan bu sorunları önlemek için herkes bir çok farklı çözüm yolu öneriyor.

Özellikle de son zamanlarda önerilen sivilceye karşı soda ile yüz yıkama durumu bir uzmanlar tarafından reddediliyor. Bu nedenle herkesten duyduğunuz yöntemleri cildinizde denemeyiniz.

Sivilceleriniz ile savaşabilmek için ilk olarak nasıl bir cilt yapınız olduğunu keşfetmeniz gerekiyor. Yağlı mı kuru mu yoksa karma bir cilt yapısına sahipsiniz bunu öğrenmeniz gerekiyor. Cildinizi tanıyarak bu konuda daha kesin çözüm yöntemleri bulabilirsiniz.

Eğer evinizde sivilceleriniz için bir çözüm yolu arıyorsanız o halde ilk önce gül suyunu denemeniz gerekiyor. Kaliteli ve hakiki bir gül suyu alarak her gece yatmadan önce cildinizi pamuk yardımı ile bu gül suyuyla silebilirsiniz.

Bu sayede zaman içinde sivilceleriniz ortadan kalkacaktır. Bir diğer doğal ürün ve basit bir yöntem ise kükürt sabunudur.

Her gün yüzünüzü kükürt sabunu ile güzelce yıkayıp ardından da hemen cildinize nemlendirici sürmeniz gerekiyor.

Aynı zamanda sivilcelerinizin daha fazla çıkmasını önlemek amacı ile sivilce çıkarmaya meyilli besinleri tüketmemeniz gerekir. Ayrıca güneşli havalarda dışarıya çıkarken koruyucu cilt kremlerini de sürerek dışarıya çıkmanız gerekir.

Yine de kesin çözüm için bir cildiye doktorundan yardım alabilirsiniz. Alacağınız yardım sayesinde doktor size cilt tipinize de uygun olan ve sivilcelerinizi azaltacak etkide bulunan bir krem ya da losyon karışımı verecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.