Netteki Blog

Sevgi ile ilgili kompozisyon örneği

28.02.2023
591
Sevgi ile ilgili kompozisyon örneği

Hiç kimse, hiçbir zaman birilerini sevmek veya onlara zorunlu olarak hizmet etmek zorunda olmamalıdır.

Bu tarz durumlarda alt sınıftan görülen kişinin, karşısındakine sevgi beslemesi mümkün değildir.

İnsanlar, kendilerine değer veren ve her zaman için yanında olacağını bildikleri kişilerle birlikte olmak isterler.

Sevginin oluşumu ve sonrasında daha da artış göstermesi de bunun bir sonucu olarak gösterilir. İlk temas, ilk görüşme ve kişilerin yanaşma süreci, haklarındaki fikirlerin oluşumu açısından son derece önemlidir.

Sevgi de aslında tamamen ilk görüşmeyle başlayan sürecin bir sonucu olarak tanımlanabilir.

Normal şartlarda kendi karakterlerini yansıtarak tanışacak kişilerin bağları ortalama düzeyde olabilir. İki kişiden birinin ilk etkileşim esnasında karşısındakine zarar vermesi durumu tamamen değiştirecektir.

Zarar gören kişi, normalde seveceği bir kişiyle hiçbir şekilde anlaşamayabilecek ve nefret edebilecektir. Bunun da direkt olarak süreci etkileyen bir görüşme olacağının biliniyor olması, insanların kendine çeki düzen vermesini zorunlu kılıyor.

Sevginin herkese beslenmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. İnsanın birilerini kıskanma ve yükselme amacıyla yapacakları bazı şeyler bulunabilir.

Bunun da hiçbir şekilde sevgiye engel olmaması gerekiyor. Aksi taktirde kişinin ruhsal problemlerinin olduğu anlaşılabilecektir.

Sevginin oluşum sürecinde ilk olarak karşıdakinin verdiği tepkiye bakılır. Samimiyet, cana yakın davranışlar, soğuk ve daha resmi olan etkileşimler de süreci uzatabilir veya kısaltabilir.

Her zaman için karşısındakini sevmek zorunda olmayan insanların da ilk olarak gözlem yapması gerekiyor.

Böylelikle davranışlarını şekillendirmekte ve kendini tam olarak yansıtmakta zorlanmayacaktır.

Zaman içerisinde karşılıklı etkileşimler, kişilerin de birbirlerine karşı olan davranışlarını etkileyebilecektir. Sevgi, olumsuz durumlar karşısında da hiçbir şekilde bitmediği taktirde nefrete dönüşmesi mümkün olmayacak temelleri atılmış bir duygudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.