Netteki Blog

Şeker Hastalığına İyi Gelen Doğal Çözümler

28.02.2023
407
Şeker Hastalığına İyi Gelen Doğal Çözümler

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitler
Şeker hastalığı günümüzde çok yaygın bir şekilde görülmektedir. Bu hastalık için birçok ilaç vardır fakat bu ilaçların yan etkileri göz önüne alındığında bitkilerden yardım almanın çok daha mantıklı olduğunu görüyoruz.

Bitkilerden alınan yardımla birlikte günlük aktivitelerimizi artırmak ve stresten uzak durmak da bu hastalıktan korunmak için çok önemlidir.

Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler;

Tahıllar: Hiç bir işlem görmemiş, kepekli tahılların glisemik indeksi düşüktür. Vücut tarafından sindirilmesi zaman alarak kan şekerinde ani yükselmelerin ya da düşüşlerin önüne geçer. Bu özellikleriyle içerisindeki besinler şekere dönüşmeden enerjiye dönüştürülür.

Omega 3 Yağ Asitleri: Bu yağ asitleri şeker hastalığının sebep olacağı kalp ve damar rahatsızlıklarını önlemek için oldukça önemlidir.

Bulgur: Sindirimi koladır. Bu sebeple şekeri önler.

Tarçın: Tarçının faydaları sayılmakla bitmez. Fakat her gün tüketilen tarçının şekeri dengelemek açısından önemi bilinmektedir.

Şeker oranının yanında her gün tüketilen tarçın kolesterol ve kandaki yağlanmayı a azaltıyor. Ayrıca tip 2 diyabet hastalarının kalp krizi riskini minimuma indiriyor.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Sebzeler ve Meyveler Nelerdir?

Sebze ve meyveler içeriğindeki yüksek lif yapılarıyla kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Sebzeler ve meyveler arasında; lahana, karalahana, portakal, ıhlamur, limon, şalgam, brokoli, turp, ıspanak, greyfurt, çilek ve böğürtlen ilk sıralarda gelmektedir.

Şalgam: Zengin içeriğinden dolayı şeker hastalığıyla savaşır.

Lahana: Bol lif içeriğinden dolayı şekeri düşür.

Greyfurt: Meyveler içerisinde şekeri dengelemesiyle ön plana çıkar.

Ispanak: İçerdiği demirden dolayı şeker hastalığının ortaya çıkmasını engeller.

Şeker hastalığı olanların sebzeleri tüketirken yağ, tuz veya sos eklenmemesine dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca turşu ve konserveden de uzak durulmalıdır. Şeker hastalığı için en etkili yiyeceklerden birisi de acı bademdir.

Genellikle; sabah 3 tane akşam 3 tane aç karnına yenerek, şeker düşürücü olarak kullanılır. Fakat dikkat edilmesi gereken husus acı bademi kullanırken aşırıya kaçılmamalı.

Günlük dozun üzerine çıkılmamalıdır. Diğer birçok etkili meyve de yaban mersinidir. Yaban mersini içerisindeki antioksidanlar sayesinde şeker hastalığında çok etkilidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.