Netteki Blog

Sağlık Haftası ile ilgili kısa yazı ve şiir

28.02.2023
952
Sağlık Haftası ile ilgili kısa yazı ve şiir

Okullarda da kutlanmakta olan belirli gün ve haftalar arasında yer alan sağlık haftası ülkemizde ve tüm dünyada 7 nisan ile 13 nisan geçen haftada kutlanmaktadır.

Birleşmiş milletler örgütü tarafından desteklenmiş olan bu özel hafta içinde tüm dünyada çeşitli etkinlikler ve konferanslar düzenlenir.

Bu sayede uzman doktorların verdiği sunumlar sayesinde insanlar sağlık konusunda bilgi sahibi olurlar.

Aynı zamanda sağlık kuruluşları açısından da gerekli tüm bilgiler bu konferanslarda insanlara verilir. Ayrıca internet ortamında da bir çok yazı ve şiir bu sağlık haftası için gündeme gelir.

7 ile 13 nisan arasında kutlanan sağlık haftasında insanlara verilmeye çalışılan genel bilinç sağlıklı bir yaşama kavuşulabilme bilincidir.

Bu hafta içinde okullar içinde çocuklara çeşitli sağlık kuruluşları tarafından tüm insanlara gerekli bilgiler verilerek sağlığın insanlar için ne derece önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Birleşmiş milletler örgütünün bu sağlık haftası ile planladığı şey insanlara sağlık bilgisini öğretmenin yanı sıra ilk yardımın da onlara aktarılmasıdır.

7 ile 13 nisan arasında kutlanan bu sağlık haftasında hafta boyunca insan sağlığı konusunda radyo ve televizyonlarda konuşmalar yapılır.

Aynı zamanda televizyonlarda sağlık ile alakalı programlar yapılır ve internet ile dergilerde çeşitli insan sağlığı makaleleri yer alır.

Sağlık Haftası İle İlgili Şiir

Ülkemizde kutlanan sağlık haftası ile alakalı bir şiiri siz değerli okurlarımız ile paylaşalım.

Sağlığına Dikkat Et

 

Hayatta en değerli,

Hazinemiz sağlıktır.

Sağlığı korumanın;

Tek yolu temizliktir.

 

Uyu, eğlen ve dinlen,

Güzel, dengeli beslen

Kazanırsın güç, kuvvet;

Sağlığına dikkat et.

 

Uymazsan kurallara,

Hemen hasta olursun.

Gidemezsin okula

Sağlığına dikkat et.

 

Sınıfında kalmamak,

Hasta olup, solmamak,

İstiyorsan hep koşmak,

Sağlığına dikkat et.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.