Netteki Blog

Saçlarda Bit Ve Sirke Nasıl Temizlenir?

28.02.2023
323
Saçlarda Bit Ve Sirke Nasıl Temizlenir?

Bitler çabuk yayılan ve hızlı çoğalan parazitlerdir. Bu parazitlerin sirkelerinden ve bitlerinden nasıl kurtulabileceğinizi yazımızda inceleyebilirsiniz.

Öncelikle kolay bir şekilde bit ve sirke bulaşmaması için vücudunuzda gerekli bakımları mutlaka yapmalısınız.

Bit paraziti çok çabuk bulaşmasından dolayı aynı evdeki tüm aile fertlerine 1 gün gibi kısa bir zaman içerisinde bulaşabilir. Bit ve sirke en çok, yaz aylarında ve kirli ortamlarda bulaşır.

Bitlerin yaşamlarını devam ettirebilmesi için insan saçına ihtiyaçları vardır.

Bitlerin bulaşmış olduklarını hemen anlayabiliriz. Mesela bitin en önemli belirtisi saçlardaki yoğun kaşınmadır. Bu kaşınma bazen öyle bir hal alır ki, kaşınan yerin kanamasına ve yaralanmasına sebep olur. Bu da parazitlerin saçınıza mikrop kapmasına sebebiyet verebilir

Bitin tespit edilmesinden sonra derhal kurtulmak için tedaviye başlanmalıdır.

Bit ve Sirkelerden Nasıl Kurtulabiliriz?

Saç bitini gördüğünüz veya belirtilerini hissettiğiniz anda hemen eczaneye gidip bit ilacı almalısınız. Aldığınız ilacı hemen reçetesine uygun bir şekilde uygulamalısınız. Reçetesini mutlaka okuyarak uygulamaya başlayın.

İlaçtan önce saçın kesinlikle kirden arındırılması gereklidir. Bu bit ilacını temiz ve kuru saça uygulamanız gereklidir.

İlacı kullandıktan sonra sirke asalaklarından da tam olarak kurtulmak için elma ya da üzüm sirkesini suya karıştırıp başınızdan dökmelisiniz.

Daha sonrasında sık bir tarakla tarama işlemini tekrarlamalısınız. Bit ilacını 1 hafta sonra yeniden uygulayın. Bitin, bulaşmaması için saç bakımınızı mutlaka yapmalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.