Netteki Blog

Saçım neden dökülüyor demeyin! Bunları okumanızda fayda var!

28.02.2023
371
Saçım neden dökülüyor demeyin! Bunları okumanızda fayda var!

Günümüzde yalnız kadınların değil, aynı zamanda erkeklerin de problemi haline gelen sorunlardan biri de saç dökülmesidir. Etraf faktörlerden kaynaklandığı kadar başka sebeplerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmeleri mutlak şekilde tedavi olunmalıdır. Saçlar dökülüyorsa çözüm var.

Ne Gibi Önlemler Almalıyız?

Birçok neden saç dökülmelerinin kaynağı olabilir. Erken yaşta erkeklerin özenerek kullandığı jöle onlarda genç yaşta kellik sorununa getirir.

Kullanılan jöle, saç spreyleri kesinlikle saç diplerine sürülmemeli, günün sonunda ise mutlaka yıkanarak çıkarılmalıdır.

Kullandığınız şampuanları almadan önce mutlaka üzerinde yazanları okuyun. Yağlı saçlara sahipseniz size içeriği saç kremi olan şampuanlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Saç tipine uygun şampuan kullanın.

Ayda en az iki kere saçlarınıza bakım maskeleri yapın. Evde maske yapmağa üşeniyorsanız kuaförlerde sunulan bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

İyi kurulanmayan ıslak saçlarla dışarıya çıkmanız gem sağlığınız açısından, hem de saçlarınızın sağlığı bakımdan zararlı. Saç diplerinin zayıflaması onların dökülmesine neden olur.

Banyodan çıkar-çıkmaz hemen saçlarınızı fönlemeyin. Havlu ile kuruladıktan sonra az ısıda fön kullanılmalıdır.

Islak saçlarla uyumak saçları yıpratır ve dökülmesini hızlandırır. Uzun saçlara sahipseniz saçlarınızı iki günde veya üç günde bir yıkayın. Uzun saçların daha çok dökülme ihtimali vardır.

Her Saç Dökülmesi Sorun Mudur?

Araştırmalar gösteriyor ki insan gün boyu 100e yakın saç döker. Yanı sabah saçlarınızı tararken tarakta gördüğünüz bir kaç tel saç saçlarda dökülme problemi olmasına işaret etmez.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.