Netteki Blog

Saç Bakımı Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış

28.02.2023
208
Saç Bakımı Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış

Kepek Yalnızca Yağlı Saçlarda Görülmektedir
Saçların yıkanma sıklığı önem arz etmektedir. Aşırı yıkama yapılması, saç derisinin kuru ve gergin bir yapıda olmasına ve kaşınmanın armasına neden olmaktadır. Yeterince yıkanmaması da saçların yağlı kalmasına sebep olmaktadır.

Saçların Sıklıkla Yıkanması Saçları Daha Sağlıklı Yapar

Kuru saçları olanlar ılık suyla duş almalı, hassas şampuanlar kullanmalı ve aşırı suyla temastan kaçınmalıdırlar. Saç yapısına uygun olan bir yıkama alışkanlığı edinilmelidir.

Banyo Sonrasında Saçların Hemen Şekillendirilmesi Gerekir

Duş sonrasında saçların kurulanması ve şekillendirilmesi işlemlerinde dikkatli olunmalıdır. Islak saçların hemen şekillendirilmesi veya taranması saçları yıpratır.

Saç Şekillendiriciler Saçı Besler

Saçların düzleştirilmesi veya şekil verilmesi için kullanılan aletler saçlara ciddi şekilde zarar verirler. Kullanılacaksa nadir bir şekilde uygulanmalıdır.

Güneş Saçları Olumlu Etkiler

Güneş ışınları yalnızca cilde değil, saçlara da zararlı olabilir. Özellikle yazın saçların korunması gerekmektedir. Havuzda yüzenlerin saçları da klor nedeniyle yıpranmaktadır.

Postişler Saçlara Zarar Vermez

Saçların uzatılabilmesi için kullanılan klipsler veya yapıştırmalı postişler saçlara zarar verirler. Uygulanan kimyasallar sebebiyle saçlar yıpranır.

Saçların Sürekli Kestirilmesi Sağlıklı Uzamalarında Etkili Değildir

Saçların kesim sıklığı önemlidir İhtiyaç duyuluyorsa saç uçları kestirilmelidir. Günlük bakım sırasındaki hatalar saçların kesim sıklığını belirlerler.

Saçın Toplanması İncelmeyi Önlemektedir

Saçların sıkı bir biçimde toplanması saç bakımında yapılan en önemli hatalardan birisidir. Sıkı toplamak yan kısımlarda yer alan saçların zayıflamasına neden olmaktadır.

Boya Saçı Beslemektedir

Saçlara uygulanan boyalar saçlara zarar verir. Açıcı işlemi saçlarda stres yaratmakta, saçların incelmesine neden olmaktadır.

Beslenmenin Saç Sağlığına Etkisi Yoktur

Kötü bir beslenme alışkanlığı saçlara zarar verir. Yeterli oranda vitamin, protein ve mineral alınmaması saçların gelişmelerini engeller.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.