Netteki Blog

Pomeranian Boo köpek Özellikleri

28.02.2023
290
Pomeranian Boo köpek Özellikleri

En çok tercih edilen cins köpek tatlılığıyla son zamanların popüler olarak aranan köpek cinsleri arasındadır. Küçük ve tüylü olan cins köpeğin yüzleri de çok değişkendir. Bir kısmında tilkiye benzeyen yüz ifadesi bulunurken bir kısmında oyuncak bebek yüzü ifadesi vardır.

Cinsin Özellikleri Nelerdir?

Kuzeyde yaşayan kızak köpek ırkının torunudur.

İlk cins ortaya çıktığında 15 kg ağırlıkları bulunan ırk son zamanlarda ırk değişiklik göstererek 1 kg ve 3 kg arasında değişen ağırlıklara sahiptir.

Dişi ve erkeklerin boyları da yaklaşık olarak aynıdır ve ortalama boyları 18-30 cm arasındadır.

Enerjiyle dolu olan köpek ayrıca sempatik tavırlarıyla dikkat çeker. İyi eğitildiğinde sosyalize olabilen cins insanlar ve çocukların iyi anlaştığı cinstir.

Küçük boyutlu olmalarından dolayı çocukların zarar vermemesi için dikkat edilmelidir.

Çok iyi eğitilemeyen köpek tuvalet eğitimi söz konusu olduğunda çok kolay eğitim verilebilir ve nerede, ne zaman ve niçin havlaması gerektiğini öğrendiklerinde aynı zamanda iyi bekçi olacaktır.

Apartman yaşantısı için uyum sağlayabilen ırk enerjisini dışarıya atabilmek için günde en az bir kez dışarı çıkarılması yeterlidir ve bir kez çıktıktan sonra huysuzluk yapmaz.

Köpeklerin tüyleri olduğu için beslemek istemeyenler için uygun değildir çünkü Pomeranian Boo çok tüy döker.

Boyutlarından dolayı ortalama köpekten daha az tüy üretirler ve sahibi için büyük sorun teşkil etmeyebilir.

Diğer cins köpeklerle ve diğer hayvanlarla çok iyi anlaşamaz ve huysuzlaşır. Yeni gördüğü ve tanıdığı insanlara alışana kadar bir süre mesafeli kalır ve alışınca yakınlaşır. Yeni birine alıştığında onlarla oyun oynamak için hazır beklerler.

Beslenmeleri için kuru mama kullanmak en doğru besleme yöntemidir.

3-4 günde bir fırçalanması gereken cins köpek çok yıkanmamalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.