Netteki Blog

Polis Köpekleri Türleri İsimleri ve Resimleri

28.02.2023
900
Polis Köpekleri Türleri İsimleri ve Resimleri

Köpeklerin insan hayatı üzerinde geçmiş dönemlerden beri çok fazla yardımcı öğeleri bulunduğu gerçektir. Atlardan sonra gelen ve genelde insanların sadık dostu olarak gözü kapalı güvenebileceği hayvan türü olarak ele alabiliriz

. Öyle ki günümüzde de köpekleri kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda geliştirmemiz, eğitmemiz ve onlardan yararlanmamız, polislerinde sıklıkla yaptığı hususlar arasındadır.

Bu konuda eğitilen K9 köpekleri, pek çok eğitim ile polislerimize yardımcı olan donanımlara sahiptirler.

İz takibi yapmak, tehlikeli bir durumu havlayarak haber vermek, uyuşturucu hususunda tespit sağlamak ve tam yerini bulmak, bombanın yerini de bulabilmek gibi özellikleri K9 köpeklerinde rahatlıkla görmek mümkündür.

Aynı zamanda koruma sağlaması, sadık olmaları ve neyi nasıl yapmaları gerektiğinde bilincinde olmaları eğitilen polis köpeklerinin önemli özelliklerini de yansıtıyor.

Polis Köpeklerinin İsimleri ve Gereksinimleri

Temelde kişilik açısından her köpeğin kendine ait sistemleri bulunur. Her ne kadar Alman Kurdu ön planda olsa da diğer köpek türlerinin de polislerin ihtiyaçları için eğitilmek olduğunu görebiliyoruz.

Özellikle dinamik yapıları, çok fazla iri olmamaları, belirli kilo oranında olmaları ve hantallık yapılarına sahip olmamaları da polis köpeklerinde aranan özellikler arasında yerini alıyor.

Bundan dolayı da tüm vücut ölçü gereksinimlerinin uygun format dahilinde olması ve bekleneni de vermesi gerekiyor.

Alman kurdunun yanı sıra, Snautzer, Doberman, Rottwieller ya da Belçika Malinois türündeki köpeklerde eğitilebiliyor.

Burada önemli olan itaat etme özelliklerinin fazla olması ve polislere iş sırasında zorluk çıkarmamalarıdır. Bundan dolayı da yatkınlık, itaat, saygı ve diğer etkenler bakımından, duruma en elverişli köpek türlerinin eğitilmekte olduğunu söylemek mümkündür.

Köpeğin temizliği, beslenmesi ve onun sahip olduğu unvanda, diğer kişilerin köpeği, polis statüsünde görmesini sağlar. Güven oluşturur.

Bundan dolayı da her zaman köpeklerin, insanların hayatlarında önemli yeri olduğunu ve pek çok ihtiyacımız için yardımcı olduklarının bilincinde olmalıyız.

1 – German shepher dog (Alman çoban köpeği) – Alman Kurdu:

Uyanık, sadık ve aynı zamanda çok zekidir. Alman kurdu yada Alman Çoban köpeği olarak bilinir.  13 yıl kadar yaşayabilir. Ortalama 9 – 10 yıl ömrü vardır

2 – Belgian shepherd malinois (Belçika Malinois Köpeği)

Ortalama 12 – 14 yıl yaşamaktadır. Çeşitli renkleri vardır. Ten rengi, Black-masked fawn, Black-tipped Fawn en yaygın olan renkleridir. Adını Fransızcadan alır.  Bilinen en yaygın özellikleri; İnatçı, dost canlısı, atik, cesur, aktif ve kendinden emin oluşudur.

3 – Rottweiler

Almanların en popüler köpeklerinden birisidir. Adını Almanya’nın Rottweil kasabasından almaktadır.  Ortalama 8 ila 10 yıl yaşamaktadır.  Bilinen özellikleri: İtaatkar, kendinden emin, cesur, sadık ve korkusuz

4 – Doberman

Siyah ve kızıl rengi ile oldukça dikkat çekicidir.  Alman kökenli iş ve polis köpeğidir.  Ortalama 10 – 13 yıl yaşarlar. Enerjik, zeki, korkusuz, atik özellikleri ile dikkat çekerler.

5 – Gaint shnatzer

Köken: Almanya: Yaşam süresi: 12 – 15 yıl . İradeli ve aynı zamanda zeki bir köpektir. Sevecendir.

6 – Dutsh german sheepherd

Cesur, sadık bir Alman polis köpeğidir. Yaşam süresi 12 – 13 yıldır. Kolay eğitilebilmektedir.

7 – Labrador retriever

En sağlam yapılı köpeklerden birisidir.  Canayakın ve aynı zamanda oldukça zekidir.  10 – 14 yıl yaşamaktadır.

8 – Boxer

Orta irilikte bir yapısı vardır. Oldukça güçlüdür. Bekçi, koruma ve polis köpeğidir.  Oldukça enerjik, dost canlısı bir köpektir. 10 – 12 yıl yaşam süresi vardır.

9 – Bloodhound

Kökeni Amerika ve İngiltere’ye dayanmaktadır. İri ve büyük bir köpektir. Akıllı, inatçı ve zekidir.

10 – German short haired pointer ( Kısa tüylü Alman puanterid pointer)

Alman kökenli av ve polis köpeğidir.  Bilinen en yaygın özellikleri; Sevecen, işbirlikçi, oldukça zeki ve gürültücüdür.  Bir çok farklı renkleri vardır.  Beyaz, siyah, kahverengi…

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.