Netteki Blog

Pirinç Suyu ile Cilt Beyazlatma

28.02.2023
481
Pirinç Suyu ile Cilt Beyazlatma

Asyalı kadınlar tarafından yüzyıllardır cilt bakımında kullanılan pirinç suyunun cildi beyazlatıcı, yatıştırıcı ve güzelleştirici bir etkisinin bulunduğunu biliyor muydunuz?

Cilt yaralarını iyileştirici özelliği bulunan pirinç suyu, egzama gibi cilt hastalıklarından cildi koruyor; yağlı ciltlerdeki fazla yağı emerek, cildin yağ oranını dengeliyor, cildin temizlenmesini sağlıyor, tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı oluyor ve cilt rengini en az birkaç ton açıyor. Kısacası pirinç suyunun birden çok olumlu etkisi bulunuyor.

Pirincin içerisinde yoğun miktarda bulunan PABA vitamini, cildi güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden koruyor, cilt rengini koyulaştıran tirozinaz enziminin çalışmasını engelleyerek, cilt renginin açılmasına olanak tanıyor.

Cildi beyazlatan pirinç suyu aynı zamanda kişinin parlak ve pürüzsüz bir tene kavuşmasına da imkan sunuyor.

Sizler de aşağıdaki pirinç suyu ile cilt beyazlatma yöntemlerimizi deneyerek, hem daha sağlıklı hem de daha parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

İşte, pirinç suyu ile cilt beyazlatma yöntemleri:

  • Karma Ciltler İçin Cilt Beyazlatıcı Pirinç Suyu Maskesi

Öncelikle bir kasenin içine bir avuç pirinci koyun. Ardından pirinçlerin üst kısmı örtülene kadar kaseye su ekleyin.

Parmaklarınızla pirinci ovalayarak, karıştırın. Su bulanıklaşana kadar pirinçleri karıştırmaya devam edin. Su bulanıklaştığında bu suyu başka bir kaseye boşaltın.

Bu su ile yüzünüzü yıkayın ve yüzünüzü durulamayın( Yüzünüzün kendi kendine kurumasını bekleyin).

Bu maskeyi haftada bir kez cildine uygulayarak, 1 ay sonunda cilt renginizin en az bir ton açıldığına şahit olabilirsiniz.

  • Cildi Beyazlatan Pirinç Unu Maskesi

2 yemek kaşığı pirinç ununu, 3 dilim elma ve portakalı, 3 adet çekirdeği ayıklanmış kirazı mutfak robotunda iyice çektirin.

Karışıma son olarak 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karışımı yüzünüze sürün. Maskeyi 30 dakika boyunca cildinizde bekletin. Ardından cildinizi soğuk su yardımıyla durulayın.

Bu maskeyi cildinize uygulayarak, yorgun ve soluk cildinizin daha canlı ve daha güçlü görünmesini sağlayabilirsiniz.

  • Pirinç Maskesi Tarifi

İlk olarak bir avuç pirinci öğütün. Elde ettiğiniz pirinç tozunu bir kaseye koyun. Üzerine bir çay bardağı süt ekleyin.

Karışım macun kıvamını aldığında maskeyi yüz ve boyun bölgenize uygulayın ve 30 dakika cildinizde bekletin. Son olarak ılık su ile cildinizi durulayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.