Netteki Blog

Pilav Lapa Olmadan Nasıl Yapılır? İşte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

28.02.2023
433
Pilav Lapa Olmadan Nasıl Yapılır? İşte Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Pilavın lapa olmaması için yapılması gereken bir kaç püf noktası vardır. Lapa olmadan pilav yapmayı kısaca anlatmak gerekirse, ilk olarak pirinçleri güzelce yıkamak gerekir.

Pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkandıktan sonra yaklaşık 5 10 dakika ılık suda da bekletmeliyiz. Suda beklenen pirinçler yeterli suyu aldıktan sonra güzelce süzmeliyiz.

Pirinçler İyice Yıkanmalı

Pilav sade yapılabileceği gibi arpa şehriye eklenerek de çok güzel olur. Pirinçleri suda bekletirken tencereye yağını ekledikten sonra ki tereyağı ile yapmak daha çok lezzet katar.

Arpa şehriyeleri yağda rengi koyulaşıncaya kadar kavurmalıyız.. Daha sonra suda beklettiğimiz pirinçleri, iyice süzdükten sonra kavrulmuş arpa şehriyelerin üzerine pirinçler koyulur.

Pirinçlerle arpa şehriye iyice kavrulması gerekir. Yaklaşık 2 3 dakika kadar pirinçleri kavurduktan sonra iyice suyunu çektiğini gördüğümüzde, su ekleme kısmı gelir. İşte bu nokta pilavın lapa olmaması için en önemli yerdir.

Ölçü Bire Bir olmalı

Pirinç miktarını bardak hesabına göre yapmak gerekir. Pilavın lapa olmaması için örnek olarak 1 bardak pirinç için 1 bardak ılık su kullanmalıyız. Yani ölçü pilavda bire birdir.

Tabi bu oran pilavın suda bekletilmiş haliyle geçerlidir. Suyu da ekleyip çok az karıştıktan sonra ikinci önemli kısım tencerenin kapağını hava almayacak şekilde kapatmaktır.

Kısık ateşte pişmeye bırakılan pilav, yaklaşık 10 dakika sonra iyice suyunu çekecektir. Suyu çektiği görüldükten sonra altını kapatıp demlenmesi için yaklaşık 10 dakika daha servis edilmeden önce kenarda bekletmek gerekir.

Bu işlemleri gerçekleştikten sonra lapa olmayan tane tane bir pilav yapmış olacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.